«LA SUPERLLIGA NO ESTÀ MORTA»

Florentino: «No temo represàlies de la UEFA»

  • «Qui cregui que la Superlliga està morta s’equivoca»

  • «De moment ningú se n’ha anat. Ningú ha pagat la penalització per fer-ho»

  • «No es pot sortir de la Superlliga així com així»

  • «Anava a parlar Laporta l’endemà, però no ha donat temps. El Barça està reflexionant»

Florentino: «No temo represàlies de la UEFA»
5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Amenaces, insults... ¡Semblava que havíem matat el futbol! Al futbol cal salvar-lo. Sembla que no ha passat res i ha passat molt. Qui cregui que la Superlliga està morta s’equivoca». Florentino Pérez, el president del Madrid i de la Superlliga, manté la confiança en el seu projecte, malgrat que 10 dels 12 clubs fundadors l’han abandonat, segons va explicar a ‘El Larguero’ de la cadena SER. Només no han claudicat el club blanc i el Barça.

«No temo represàlies de la UEFA. Molta gent m’ha felicitat i m’ha trucat perquè segueixi endavant», va indicar el president madridista en la seva entrevista amb Manu Carreño. «Mai he vist una agressivitat tan gran del president de la UEFA i d’alguns presidents de la Lliga espanyola, semblava una mica orquestrat», va remarcar el dirigent.

Crítiques a Ceferin

«Està en ‘stand by’, existeix. La meitat se’n va al veure-ho tot. La Juve i el Milan no se n’han anat. Estem tots junts. I el FC Barcelona, reflexionant», va dir Florentino, recordant que «el que és fonamental és que els partits tinguin l’atenció de tot el món i sobretot dels joves, que el 40% dels joves de 16 a 24 anys ja no veuen el futbol. Si tens un partit molt bo incorpores la joventut en lloc que vagin a jugar a la Play». 

En aquest aspecte, va admetre que «la gent està amb la moral baixa per la quantitat de tonteries que s’han dit», després de reconèixer que l’Atlètic no li ha trucat per comunicar-li l’abandonament del projecte. «Els 12 hem firmat el mateix contracte, sense una coma més, sense una coma menys», va dir després Florentino.

«Vull un president educat, que no insulti, que no parli com l’altre dia. Estem en una Europa democràtica, això ja no es porta. Que puguem discutir i que no es posin travetes», va comentar el president del Madrid dirigint-se a Ceferin, el president de la UEFA. «Les formes són molt importants. Aquesta manera de parlar, d’insultar un president d’un club centenari... Han de donar exemple».

«Entre els 12 equips va perdre 650 milions la temporada passada. Aquesta temporada dues o tres vegades més. Aquest format clarament no funciona», va comentar Florentino, indicant que «l’actual format de la Champions és obsolet i només té interès a partir de quarts de final». I va anar una mica més enllà. «Jo, que no soc tonto, no he entès el nou format de la UEFA».

Va reconèixer el president del Madrid estar «una mica trist i decebut» després d’admetre que feia «tres anys que treballava en aquest projecte de la Superlliga per lluitar contra la situació econòmica que travessem». Després, va analitzar la desintegració de la Superlliga en tot just 48 hores. «¡Com pot dir que no el Barça! ¿Vostè creu que els socis del Barça han perdut la raó?», va preguntar Florentino Pérez, donant per fet que el club blaugrana no es desvincularia del projecte.

«Hi havia algú entre els sis equips anglesos que no tenia gaire interès en la Superlliga i això va començar a contagiar els altres. És un equip que no va estar convençut mai», va revelar el dirigent madridista. «Els amos del Manchester van començar a fer campanya manipulada que acabaríem amb les lligues i que no es premiaven els mèrits», va afegir.

«El projecte de la Superlliga era viable sense els alemanys i els francesos, segur», va recalcar el president del Madrid, indicant que «la UEFA ha fet un espectacle que m’ha sorprès. Un president de la UEFA ha de ser una persona correcta i parlar-ho. ¡Semblava que havíem tirat una bomba atòmica!».

Va assumir, això sí, Florentino, que la posada en escena de la Superlliga no va ser la més adequada. «Crec que no l’hem presentat bé, però no ens han donat l’oportunitat d’explicar-ho bé. Però és que no ens han donat l’oportunitat perquè no volen», es va queixar el president del Madrid, dolgut, «perquè no pot passar el que passa a la Lliga espanyola, que els equips de dalt perdem diners i els altres en guanyen».

Per això, el dirigent no va donar per perdut el nou torneig. «La Superlliga continua existint, però el projecte està en ‘stand by’. La Juventus no se n’ha anat ni el Milan, tampoc», va reiterar Florentino, que va confessar que va parlar ahir «tres vegades amb Agnelli, perquè seria un pecat que aquest format no el consolidéssim».

De moment, el dirigent creu que encara segueixen vinculats els 12 clubs. «Ningú ha pagat la penalització», va precisar. Entre aquests, el Barça. «No es pot sortir de la Superlliga així com així. «Anava a parlar Laporta l’endemà, però no ha donat temps. He parlat amb Laporta. Jo crec que els anglesos no se n’han anat. Amb la il·lusió que han treballat, però estan cansats perquè es troben amb una reacció i amb unes formes...», va afegir.

Notícies relacionades

Després va posar el focus en l’aspecte financer de la Superlliga, amb la incidència que tindria, ja de manera immediata, en l’aspecte esportiu. «¿Mbappé? Sense la Superlliga no existiran els grans fitxatges. Ni per al Madrid ni per a ningú. Si no hi ha diners no hi ha fitxatges. Si no ve Mbappé no m’engegaria un tret», va recalcar el dirigent blanc.

Va negar sentir-se sol. «A tu et manipulen igual. Diuen que la Juve no hi és, i no és veritat. He parlat amb ell. Està veient de quina manera som capaços, ja que tenim la quantitat amb JP Morgan, la quantitat per sortir el forat en què estan moltíssims, a veure què fem», va comentar el dirigent blanc, recordant: «Seria un pecat que no consolidéssim aquest format. Perquè la UEFA està parlant per al 2024, que no sé on serem».