UN DELS 12 CLUBS FUNDADORS

El Barça oficialitza l’adhesió a la nova Superlliga europea

  • El club argumenta que la pandèmia ha revelat la necessitat d’una visió estratègica i un enfocament comercial per fomentar la creació de la nova competició

  • El FC Barcelona afirma que es posiciona «una vegada més com un club pioner per liderar els grans canvis que requereix el món del futbol»

  • Laporta havia mantingut una posició contradictòria durant la campanya electoral sobre el nou torneig

El Barça oficialitza l’adhesió a la nova Superlliga europea
1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El FC Barcelona ha anunciat l’adhesió a la nova Superlliga europea, que estarà constituïda per 12 clubs fundadors sota la presidència de Florentino Pérez, en el desafiament més gran que ha viscut el futbol europeu. En un comunicat, emès a través de les xarxes socials, el club blaugrana argumenta que la pandèmia «ha revelat la necessitat d’una visió estratègica i un enfocament comercial» per fomentar la creació de la nova competició.

Joan Laporta, el nou president blaugrana, havia tingut una actitud contradictòria durant la campanya electoral davant la Superlliga europea, un projecte revelat, precisament, per Josep Maria Bartomeu just el dia que va anunciar la seva dimissió. Llavors, a finals d’octubre, el president va explicar l’adhesió del Barça, tot i que va aclarir que s’hauria de supeditar a l’aprovació de l’assemblea de compromissaris.

«La Superlliga europea es carrega el negoci del futbol», va arribar a dir el llavors candidat Laporta a la cadena COPE, tot i que durant la campanya ja havia expressat el seu convenciment que si es feia de manera coordinada podria ser una bona sortida per al futur del futbol europeu.

La recerca de «recursos addicionals»

Notícies relacionades

«El Barça, fidel a la seva història i el seu lideratge en el marc del futbol europeu, es posiciona una vegada més com a club pioner a l’hora de liderar els grans canvis que requereix el món del futbol i sempre pensant en el màxim benefici per al club des del punt de vista esportiu, institucional i econòmic».

En aquest sentit, el club recalca la necessitat de «crear un torneig en què els millors jugadors i els millors jugadors puguin competir entre ells de manera més freqüent», després d’indicar que les converses amb la UEFA «no han resolt les qüestions fonamentals, que passen per la necessitat d’oferir partits de més qualitat per obtenir recursos financers addicionals per al món del futbol».