BARÇA – LLEVANT (7-1)

El Barça goleja el Llevant i acaricia el títol de Lliga

L’equip de Lluís Cortés obté 12 punts d’avantatge sobre el segon classificat malgrat haver disputat tres partits menys

3

El Barça va sentenciar la Lliga Iberdrola al vèncer per 7-1 el Llevant, el segon classificat, amb gols de Marta Torrejón, Vicky Losada, Mariona Caldentey, Melanie Serrano, Bruna Vilamala, Aitana Bonmatí i Jennifer Hermoso i així situar-se amb 12 punts d’avantatge malgrat haver disputat tres partits menys.

Els números de l’equip entrenat per Lluís Cortés cada vegada són més escandalosos. Ha guanyat els 22 partits de Lliga que ha disputat i ja acumula 110 gols a favor i tan sols 4 en contra.

Com és habitual, el Barça va sortir amb gana voraç, esperonat pel passi a les semifinals de la Lliga de Campions, i va mossegar l’àrea del Llevant des del principi. De fet, Marta Torrejón va inaugurar el marcador al minut 4 al rematar un centre precís de Lieke Martens des de la banda esquerra després d’una gran jugada individual de la futbolista holandesa.

D’autora a assistenta. Al minut 20, Torrejón va fer una passada en profunditat entre les centrals del Llevant per deixar sola a la frontal de l’àrea Vicky Losada, que no va tenir problemes per fer el segon, creuant la pilota davant la sortida de María Valenzuela.

Debut de Vilamala

Tot això va tenir lloc en un Estadi Johan Cruyff que va tenir gairebé 1.000 espectadors (concretament, 944), el màxim permès per les autoritats sanitàries, que es van entregar al gran joc de l’equip de Lluís Cortés.

Malgrat enfrontar-se al segon classificat, Cortés va donar descans a algunes titulars com Leila Ouahabi i Asisat Oshoala. Precisament el descans de la jugadora nigeriana, golejadora davant el Manchester City, va permetre el debut com a titular al primer equip de la del planter Bruna Vilamala.

El Llevant va resistir com va poder l’envestida blaugrana, sense poder acostar-se a la porteria de Sandra Paños malgrat portar una ratxa de set partits sense perdre i comptar amb la màxima golejadora de la competició, Esther González (va tenir la millor oportunitat del conjunt visitant al minut 83 amb un xut que es va estavellar al pal dret).

Però no va poder fer res per evitar la sentència del partit abans del descans. Al 35, Mariona Caldentey va rematar al primer pal un centre ras des de la banda esquerra de Melanie Serrano.

Més gols

I tot just començar el segon temps, un greu error de Valenzuela en el moment de blocar la pilota va provocar que un xut llunyà de Melanie Serrano signifiqués el 4-0. Al 61, Bruna Vilamala va celebrar la seva primera titularitat amb un gol que li va regalar Vicky Losada.

Aitana Bonmatí, amb una jugada personal dins de l’àrea, va fer el sisè al minut 80 i Jennifer Hermoso, al 85, amb una rematada de cap va posar el 7-0. Les dues jugadors blaugrana van entrar al terreny de joc a la segona part. En el temps de descompte, Alba Redondo va fer el gol de l’honor a l’aprofitar una pilota solta davant Sandra Paños.

El Barcelona suma 66 punts, 12 més que el Llevant, que ha disputat tres partits més que les blaugrana. De totes maneres, l’equip ‘granota’ manté la segona posició i continua tenint un marge de sis punts per seguir en zona de Lliga de Campions gràcies a la derrota del Madrid CFF davant el Granadilla per 2-4 i a la de la Reial Societat davant l’Eibar per 0-1.

Fitxa tècnica

(7) Barcelona: Sandra Paños; Marta Torrejón (Ana Crnogorcevic, min. 63), Andrea Pereira (Leila Ouahabi, min. 70), Mapi León, Melanie Serrano; Patri Guijarro (Aitana Bonmatí, min. 63), Vicky Losada, Alexia Putellas; Bruna Vilamala (Jennifer Hermoso, min. 63), Martens i Mariona Caldentey (Jana Fernández, min. 70).

(1) Llevant: María Valenzuela; Alharilla, María Méndez (Gema, min. 78), Cometti, Jucinara; Alba Redondo, Irene (Banini, min. 66), Claudia Zornoza, Silvia Lloris (Paula Tomás, min. 66); Andonova (Nuria Martínez, min. 66) i Esther González.

Gols: 1-0, min. 4: Marta Torrejón. 2-0, min. 20: Vicky Losada. 3-0, Mariona Caldentey, min. 35. 4-0, Melanie Serrano, min. 50. 5-0, min. 61: Bruna Vilamala. 6-0, min. 80: Aitana Bonmatí. 7-0, min. 85: Jennifer Hermoso. 7-1, min. 93: Alba Redondo.

Àrbitra: Eugenia Gil Serrano (Comitè Gallec). Va mostrar targeta groga a Patri Guijarro (min. 42) i a Mapi León (min. 45) pel Barcelona.