«ÉS UNA MÀQUINA DE GUERRA», DIU EL SEU PREPARADOR FÍSIC

El nou equip de Dembélé

Salah Ghaidi (preparador físic), Jean-Baptiste Duault (fisioterapeuta) i Anthony Audebaud (cuiner) treballen amb el davanter del Barça des de fa diversos mesos. Integren l’univers Ousmane.

El nou equip de Dembélé
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

De sobte, França ha descobert el nou Dembélé. La selecció de Deschamps viu un procés similar al que protagonitza Pedri amb l’Espanya de Luis Enrique, idèntic al rubricat al seu dia per Ansu Fati. De sobte, jugadors que han brillat amb el Barça adquireixen ara una nova dimensió quan es vesteixen la samarreta del seu equip nacional.

I si és Ousmane, una ànima lliure, encara més perquè ha començat a acostar-se ara a ser el que realment havia de ser, tenint en compte la fortuna que va invertir el Barça (105 milions més 40 en variables va abonar al Dortmund), fa gairebé quatre anys. Un davanter diferent, eficaç i productiu, a qui Koeman ha trobat la insòlita posició de ‘nou’ perquè expressi amb intel·ligència el seu talent obrint espais a Messi i els ‘extrems’ Jordi Alba i Dest.

A França, Deschamps no el col·loca en l’eix de l’atac sinó que l’ubica al flanc dret (la seva posició més natural), però també s’ha entregat a aquesta nova versió de Dembélé, capaç com és d’encadenar 25 partits consecutius des del 29 de desembre: 23 amb la samarreta blaugrana i 2 amb la francesa. Tot un rècord. Mai vist, almenys des que a l’estiu del 2017 va arribar a última hora per tapar l’immens buit que va deixar la marxa de Neymar al Paris SG. 

Contracte fins al 2022

Contracte fins al 2022El seu gol al Kazakhstan el va portar ahir a la portada del diari esportiu francès ‘L’Equipe’. Però no era només el seu encert (porta tres gols en 23 partits amb la seva selecció) sinó perquè sembla que ja ha començat a escoltar. Primer al seu cos, que li va emetre senyals durant les seves tres primeres temporades al Camp Nou que no estava a l’exigència física i anímica que requereix l’elit. «Ha de prendre consciència de les exigències del futbol d’alt nivell, no crec que en sigui conscient», va recalcar, precisament, Deschamps, en aquells turbulents temps (novembre 2018).

Primer va escoltar al seu cos, després va atendre els consells dels seus entrenadors (Koeman i Deschamps) després d’entendre que necessitava un equip per a ell només si volia triomfar. Acaba contracte d’aquí a un any, el juny del 2022, i té en Joan Laporta, el nou president, un apassionat del seu joc. Sobretot si continua amb aquest nivell que ha acreditat.

Preparador físic, físio i cuiner

Fa ja mesos que Ousmane no està sol. Ha format un equip d’especialistes per treballar amb ell, completant així l’entrenament que rep diàriament a la ciutat esportiva del Barça.

Notícies relacionades

Salah Ghaidi, un preparador físic desconegut en el futbol, però molt vinculat a l’atletisme francès, el supervisa. «Ousmane té un joc explosiu i és veloç i ràpid com un esprínter, és una màquina de guerra», diu l’especialista, que treballa amb el davanter des de l’agost passat.

Jean Baptiste Duault, el fisioterapeuta, el va descobrir, precisament, a les pàgines de ‘L’Equipe’ (març del 2020), quan estava lesionat. I Duault analitzava aquests reiterats problemes físics, expert com és (va treballar amb l’equip d’atletisme de França) en cossos de velocistes sense saber que mesos més tard li trucaria el jugador. Anthony Audebaud, cuiner nòmada que ha treballat en restaurants amb estrelles Michelín abans d’establir-se fa anys a Barcelona, completa aquest trident dembelià. És l’altre equip d’Ousmane.