EL SUMARI DEL CAS

Combat a Hong Kong pel ‘Barçagate’: «No és aigua clara»

  • El responsable de la zona d’Àsia i el Pacífic es va negar a pagar 230.000 euros des de la filial hongkonguesa

  • «Hi podria haver seriosos problemes legals per a mi (i per a tu, Òscar)»

Combat a Hong Kong pel ‘Barçagate’: «No és aigua clara»
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans que esclatés l’escàndol del Barçagate, hi va haver un combat entre el CEO del club, Òscar Grau, i Xavier Asensi, Managing Director de la zona d’Àsia i el Pacífic. Després d’haver firmat dos contractes de la filial blaugrana de Hong Kong amb Coyote i Big Data (dues de les empreses de Nicestream-I3 Ventures), Asensi va plantar cara a l’exjugador d’handbol.

«Cada dia que passa tinc més clar que si hagués llegit els contractes no els hauria firmat. La prova està que em vaig negar a firmar el tercer», deia en un dur correu electrònic a Grau. «Si s’acabés fent el pagament des de Hong Kong hi podria haver seriosos problemes legals per a mi (i per a tu, Òscar). Jo no em faré responsable del pagament de 230.000 euros a unes empreses en paratges remots que no sé qui són, ni què fan, ni per què s’han contractat».

Notícies relacionades

«Òscar, com més penso en això i més llegeixo el que fan aquestes empreses, més clar tinc que això no és aigua clara. Et demano que em treguis de responsabilitat legal en aquests dos contractes». En la seva declaració davant els Mossos, Asensi explica que va parlar amb el seu cap, Francisco Calvo, que li va dir que el contracte tenia «molt mala pinta». No es va fer cap pagament des de Hong Kong i es van redirigir pagaments des d’altres àrees.

El sumari del ‘Barçagate’ reflecteix que el club va pagar gairebé 45.000 euros per un treball de millora de la reputació de Teresa Basilio. Nomenada membre de la junta directiva el 2018, finalment no va poder ser ratificada ja que no comptava amb cinc anys d’antiguitat com a sòcia del club, per la qual cosa l’endemà del seu nomenament s’assenyalava que seria només assessora en matèria de cultura del club. Es va contractar verbalment amb Nicestream un treball de SEO perquè hi hagués informacions neutres en les recerques de Google, malgrat que la «minipolèmica», com la qualifiquen els Mossos, continua estan present en les primeres recerques. L’informe policial considera que aquest cas seria paradigmàtic dels treballs de Nicestream. «Com en el de Teresa Basilio la utilitat de molts informes i treballs entregats per Nicestream és dubtosa i semblen dirigits a un interès particular d’alguns dels directius».

Temes:

Barça