¿Què és el Barçagate? El cas que va enfonsar Bartomeu, en 6 claus

¿Què és el Barçagate? El cas que va enfonsar Bartomeu, en 6 claus
Es llegeix en minuts

Aquestes són les claus del Barçagate, el cas que ha acabat amb la detenció de Josep Maria Bartomeu.

L’exclusiva

La cadena SER va destapar el 17 de febrer de fa un any el cas: el Barça havia contractat una empresa per monitoritzar l’activitat a les xarxes socials per a l’entitat blaugrana i, segons la informació de l’emissora, per crear comptes a les xarxes socials per criticar personalitats relacionades amb el Barça, entre les quals, Messi i Piqué.

Les dimissions

Emili Rousaud va dimitir el 10 abril amb cinc directius més per desmarcar-se de Bartomeu escàndol i sentencia: «Sincerament crec que algú ha ficat mà a la caixa». 

La denúncia

Després de conèixer-se els detalls de la contractació de l’empresa I3 Ventures, el col·lectiu Dignitat Blaugrana presenta el 14 d’abril una denúncia contra Bartomeu, Masferrer i Carlos Ibáñez per administració deslleial i corrupció entre particulars. La jutge Ariadna Gil l’admet a tràmit el 14 de juliol.

El sobrepreu

El club hauria dividit el pagament d’un milió d’euros a I3 Ventures en factures de menys de 200.000 euros per no haver de sotmetre aquest moviment a una aprovació de la junta. La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos afirma que el club hauria pagat un sobresou del 600% amb I3 Ventures i que no s’haurien complert els tràmits habituals ni els controls interns de l’entitat.

L’auditoria

El Barça va encarregar una auditoria a PriceWaterhouseCoopers, que va desestimar que el club hagués ordenat la creació dels comptes a les xarxes socials, va certificar que el preu pel qual es va contractar I3 Ventures entrava en el marge de mercat i va descartar qualsevol tipus de corrupció.

Et pot interesar

La investigació

Els Mossos, que ja van registrar el club al juliol, han tornat oa entrar aquest dilluns a les oficines. S’havia postergat fins en sis ocasions l’aixecament del secret de sumari sobre el cas, que s’havia d’aixecar l’11 de març per no interferir en les eleccions. Però la investigació ha explotat de ple en la setmana en què el club blaugrana elegirà el successor de Josep Maria Bartomeu