MESSI, 18 GOLS A LA LLIGA; LA RESTA EN SUMA 19

Messi val per sis davanters

  • El capità va començar malament la Lliga amb només quatre gols en les 10 primeres jornades

  • L’argentí suma ara, en canvi, 11 gols en les set últimes jornades

  • Griezmann, amb sis, queda molt lluny dels registres ofensius del ‘10’

  • Ansu Fati, que fa gairebé quatre mesos que està lesionat, és el tercer màxim realitzador de la Lliga

  • Dembélé només ha anotat dos gols a la Lliga (un al novembre i un altre al desembre)

Messi val per sis davanters
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Leo Messi, torturat com està des de l’estiu passat perquè va voler anar-se’n del Camp Nou i no el van deixar, li va costar ajustar el punt de mira. Acostumat a ser sempre precís, el capità va haver de passar un imprescindible dol esportiu, turmentat, a més, per la soledat que tenia en l’atac des de la marxa de Luis Suárez, el seu amic, company i soci en l’atac durant més d’un lustre al Camp Nou.

Messi va necessitar passar aquells moments d’incomprensió esportiva en un vestidor nou i en un equip nou, per molt que els seus acompanyants en la davantera fossin els dels últims anys. O sigui, Griezmann i Dembélé, al costat del reforç hivernal, firmat el febrer del 2020, de Braithwaite.

Messi va tardar a trobar-se a si mateix. Més fins i tot del que ell hauria imaginat. En les 10 primeres jornades del campionat tan sols va marcar quatre gols, pobres xifres per a qui de nou és el ‘pitxitxi’ de la Lliga, amb 18 gols, amb dos d’avantatge, precisament, sobre Luis Suárez, l’home de la primera volta de la Lliga.

Eren dies de topar amb el porter de torn o de disparar fora com si el GPS que porta incrustat a la bota esquerra s’hagués extraviat. I, potser, per sempre. I l’incipient Barça de Koeman, enredat en els seus tradicionals problemes defensius, pagava, a més, molt cara l’estranya falta d’eficàcia del seu far.

Ressorgir el 2021

Ressorgir el 2021Semblava que Messi s’havia quedat a Lisboa, atrapat per la nostàlgia d’un passat depriment que no li deixa opció a penes de tenir cap futur al Camp Nou. Va arribar, en canvi, el 2021, inclosos els 10 dies tràgics (Sevilla, París SG i Cadis), i el capità va rescatar la punteria perduda, com ha acreditat en les set últimes jornades firmant 11 gols i destapant, alhora, un dels grans problemes estructurals que frenen el Barça.

Hi ha Messi, que porta 18 gols en 22 partits de Lliga, i després hi ha sis davanters (Griezmann, Ansu Fati, Trincão, Dembélé, Braithwaite i Coutinho) que sumen 19 gols. Entre els sis tot just un gol més que Messi.

Koeman demanava que les vaques sagrades –no va utilitzar aquest terme sinó que es va referir als «més experimentats»– traguessin les castanyes del foc. No parlava, clar, de Messi.

«Si parlo dels grans no és Leo perquè la seva efectivitat i el seu joc encara és impressionant. És més gent gran la que ha de marcar diferències. Ell sí que ha tornat a demostrar que és un jugador molt important per a aquest equip», va recalcar el tècnic després del triomf sobre l’Elx, amb dos gols del capità.

Koeman no va donar noms, però abordava la tradicional crisi golejadora de Dembélé (només dos gols a la Lliga, un al novembre, un altre al desembre), superat per Trincão (tres) i fins i tot per Ansu Fati, que és el tercer màxim realitzador en el campionat, malgrat que es va fer una greu lesió de genoll davant el Betis el 7 de novembre.

A punt de complir el quart mes de baixa, el jove es manté en el podi dels més eficaços amb els seus quatre gols a la Lliga, malgrat que s’ha perdut 17 jornades.

Notícies relacionades

Koeman necessita que els altres davanters no deixin tan sol Messi en la producció ofensiva. Necessita que Griezmann, sis gols a la Lliga i només tres en les 14 últimes jornades, ajudi el capità en aquesta valuosa tasca perquè el Barça s’enfronta a la frontera que determinarà el seu futur immediat.

Tant a la Lliga, amb la visita aquest dissabte al Sánchez Pizjuán, com a la Copa del Rei (el Sevilla arriba dimecres al Camp Nou amb una còmoda renda de 2-0), on els gols de Messi potser no resultin suficients. Mentrestant, Messi va a la seva. Marcant per ell i pels altres, sostenint el titubejant Barça de Koeman