A CORNELLÀ, AMB CINC JOVES DEL FILIAL

Koeman dona descans a De Jong i Alba a la Copa

  • Messi, sancionat, i Dest, amb molèsties musculars, les altres baixes del Barça

  • Ilaix, Konrad, Collado, Arnau Tenas i Mingueza, inclosos en la convocatòria de 20 jugadors

Koeman dona descans a De Jong i Alba a la Copa
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Alertat està el Barça a la Copa. Primer, per l’eliminació de l’Atlètic davant el Cornellà, el seu rival d’aquesta nit. Després, per l’eliminació del Madrid davant l’Alcoià (2-1), capaç de superar una pròrroga jugant amb 10. Més motius per estar alerta no pot tenir l’equip de Koeman, que ha facilitat la llista de 20 jugadors per enfrontar-se al conjunt de Guillermo Romo.

No hi és Messi, sancionat per la seva expulsió a Sevilla en la pròrroga de la final de la Supercopa d’Espanya que va perdre el Barça davant l’Athletic. Tampoc Dest; unes molèsties musculars ja el van fer ser substituït en el descans d’aquest duel amb l’equip de Marcelino García Toral.

Koeman ha donat, a més, descans a De Jong i Jordi Alba, cosa que obre la porta de la titularitat a Junior Firpo al flanc esquerre de la defensa, a més de concedir més opcions que Ilaix Moriba, el jove que acaba de complir 18 anys, pugui debutar amb el primer equip. Fins i tot Konrad i Álex Collado, que ja van tenir el desembre passat la possibilitat de guanyar el Cornellà a Segona B (0-1), amb un gol, precisament, de l’extrem de Sabadell.

«Jugar en gespa artificial no és futbol, però això no pot ser una excusa. Cal preparar-se bé»

Koeman, tècnic del Barça

Està «fotut» el Barça, amb la ferida oberta de la Supercopa perduda diumenge passat, i preocupat perquè la Copa sempre és perillosa. Està «fotut», com va reconèixer Koeman, després d’haver perdut el títol que tenia més a prop. Gairebé a la mà perquè se li en va anar en l’últim sospir. Però sense temps per perdre a delectar-se de la ferida perquè el Cornellà apareix com un obstacle complex, capaç com va ser d’eliminar l’Atlètic de Simeone, líder intocable a la Lliga, eliminat, no obstant, a la primera a la Copa.

Partit enverinat

Però Koeman no busca cap coartada per a un partit enverinat que espera al Barça. Enverinat perquè ve de veure com l’Athletic li treia una Supercopa que sentia com a seva i enverinat també perquè el Cornellà va ser capaç de marcar-li un gol a l’iniciar-se el partit amb l’Atlètic, obra d’Adrián Jiménez (m. 7), i es va refugiar amb astúcia i fiabilitat a casa seva. El gol va néixer, a més, en una falta lateral servida per l’equip de Romo.

«El Barça no està tan malament com sembla. Repetir allò de l’Atlètic seria un fet històric multiplicat»

Romo, tècnic del Cornellà

Acció a pilota aturada similar a la que tan malament va defensar el Barça a Sevilla, tot i que Koeman precisés que també ha de ser més pícar per treure avantatge d’altres moments de la final, com quan De Jong va ser travat, després d’un bon contraatac, a l’àrea basca i va voler continuar la jugada.

Malgrat la derrota, el tècnic afirma que el seu equip «és en el bon camí», per la qual cosa no pot cometre ara errors a la Copa, un torneig traïdor. «No és excusa això de la gespa, cal estar ben preparats», va remarcar l’entrenador, que perd Dest, que arrossega molèsties musculars, i no compta encara amb Sergi Roberto.

Notícies relacionades

A Mingueza li correspon, per tant, exercir de lateral dret en un Barça que arriba a Cornellà avisat al màxim. Per aquest títol que se li va escórrer i perquè el rival ja va enviar a casa al poderós Atlètic. «El Barça no està tan malament com sembla. Repetir allò de l’Atlètic seria un fet històric multiplicat», va admetre Romo, el tècnic que va tenir l’honor de derrotar Simeone.

Per això, Koeman no vol acabar aquesta nit a Cornellà com ja li va passar a Simeone. O com el que va haver de viure Zidane davant l’Alcoià.