UN EXBLAUGRANA A ANDORRA

Eder Sarabia: «Diversos jugadors del Barça m’han trucat per felicitar-me»

El nou entrenador de l’Andorra recorre a la confiança de Piqué per desmentir qualsevol mala relació amb la plantilla blaugrana

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

No va ser l’època més brillant del Barça, la que es va tancar amb una golejada en la Champions que és millor no recordar, però Eder Sarabia, nou entrenador del FC Andorra, propietat de Gerard Piqué, mai s’ha d’oblidar, només guarda bons records del seu passat blaugrana com a ajudant de Quique Setién, el seu «pare esportiu», a qui guarda tanta gratitud que fins i tot li van saltar les llàgrimes i es va emocionar al citar-lo en l’acte telemàtic de la seva presentació com a nou tècnic del conjunt pirinenc. Ja és a Andorra la Vella i aquest dimecres dirigirà el primer entrenament.

Com era lògic, cosa que sens dubte no va agafar de sorpresa Sarabia, bona part de les preguntes es van centrar més en el seu passat blaugrana, en la relació amb els jugadors del Barça, que en el seu futur i en el seu nou projecte andorrà. Per exemple, quan el va qüestionar sobre si havia acabat malament amb el seu antic club i, en concret, amb Leo Messi i l’avui blanc-i-vermell Luis Suárez, va respondre amb molta claredat: «Si una persona com Piqué, que estava en aquest vestuari, és un dels que m’escull per liderar aquest projecte, silencia rumors que potser es van malinterpretar». Fins i tot va parlar de la bronca que es va originar en el partit del Barça contra el Vigo, quan Setién i ell es van barallar amb els jugadors: «A Vigo va passar el que va passar. En els partits hi ha tensió i, de vegades, es discuteix. Però són coses que no van a cap lloc. Jo em quedo amb el positiu. Amb haver pogut anar cada dia a la Ciutat Esportiva a treballar amb aquests trossos de jugadors.

La pressió a Andorra

Per això, fins i tot va riure quan se li va preguntar per la pressió que podrà tenir al FC Andorra, un equip que va segon en el seu grup de Segona B, que està en bona ratxa (tres partits seguits sense perdre) i que sorprenentment ha canviat d’entrenador. «No és el mateix la pressió a Las Palmas, a Sevilla amb el Betis o al Barça, però cal adaptar-se».

I per desmentir que hagués sortit del Barça barallat amb la plantilla, Sarabia va intentar ser clar. «Diversos jugadors del Barça m’han trucat per felicitar-me pel meu fitxatge amb l’Andorra. Tot i que no donaré noms, mantinc relació amb jugadors del Barça, amb qui intercanvio missatges i que també em van felicitar les festes».

Notícies relacionades

La incorporació a l’Andorra va ser ràpida. La setmana passada li va trucar Piqué i li va proposar el fitxatge. «Em va sorprendre la implicació que té amb aquest projecte i el coneixement d’aquesta categoria del futbol. Em va dir que veu els partits de l’Andorra més d’una vegada. No és una persona habitual en aquest món del futbol».

Agraït a Setién

I, per descomptat, va mostrar etern agraïment a Setién, el seu «pare futbolístic». «És com un pare per a mi. El meu pare veritable (l’exfutbolista Manu Sarabia) ja em va dir que seria la persona mes honesta que em trobariaen el món del futbol. Si ara soc a Andorra és gràcies a ell. No hauria pogut tenir al meu costat una persona millor per treballar. N’he après moltíssim. La nostra relació és i serà extraordinària. Li vaig comentar l’oferta de l’Andorra, em va donar suport i em va dir que endavant i, a partir d’ara, serà un dels meus principals crítics, i m’ajudarà. Se separen els nostres camins, però res diu que en un futur no tornem a treballar junts. Amb el Quique de vegades discutia, però això et fa créixer». I, ara, llançat al nou projecte que no és cap altre que mirar de portar l’Andorra cap a la Segona Divisió del futbol espanyol.