LA CURSA CAP AL CAMP NOU

El Barça veu inviable les eleccions el 24 i planteja el vot per correu

  • Tusquets es reunirà a la tarda amb els tres candidats per decidir quan i com es vota

El Barça veu inviable les eleccions el 24 i planteja el vot per correu
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça assumeix que l’ajornament de les eleccions és ja gairebé inevitable i treballa en alternatives per poder votar al més aviat possible. En la reunió amb representants del Barça, el Procicat i la Secretària General de l’Esport no s’ha autoritzat cap salconduit especial per als socis, i només podrien votar els que viuen en un dels cinc punts habilitats pel club a Catalunya. El confinament municipal impediria, per exemple, que els veïns de l’Hospitalet poguessin travessar el carrer Riera Blanca per anar al Camp Nou. Segons fonts del club, sí que s’ha plantejat la modificació de la Llei de l’Esport perquè es pugui activar el vot per correu, que no està recollit als estatuts del Barça.

Notícies relacionades

Carles Tusquets, com a president de la gestora del Barça, té a les seves mans el poder de decidir si manté la cita del 24 de gener o opta per l’ajornament. El Barça, com a entitat privada, té potestat per prendre la seva pròpia decisió. La gestora va fixar cinc punts de votació a Catalunya (Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa i Lleida) i cinc més a Madrid, València, Sevilla, Palma de Mallorca i Andorra. Sense excepcions per poder trencar el confinament municipal, la participació dels 110.000 socis amb dret a vot està seriosament compromesa.

Després de la trobada al matí amb la Generalitat, Tusquets es reunirà aquest migdia amb la seva junta i a les 19.00 amb els tres candidats per decidir definitivament què fer. Joan Laporta no volia sentir a parlar de postergar la cita amb les urnes, i proposava alternatives com més seus i dies, mentre que Víctor Font i Toni Freixa s’han mostrat partidaris de posposar-les si no es pot garantir el dret de participació i la seguretat sanitària dels socis. Finalment, la interinitat del Barça, sense president des de la dimissió l’octubre de Bartomeu, es mantindrà i deixarà el club en fora de joc, amb carpetes urgents com el mercat d’hivern i els problemes de liquiditat.

Temes:

Barça