FALTA D’EFICÀCIA

El Barça de Koeman viu orfe de gol

  • L’equip suma el seu pitjor registre ofensiu des del 2003

  • «Ens falta algú a dalt per tenir més competència, tenir més gol i més efectivitat», diu Koeman demanant l’arribada d’un ‘nou’ a l’hivern

  • Ansu Fati, que fa gairebé dos mesos que està lesionat, és el segon màxim golejador del Barça a la Lliga, amb quatre gols

  • La marxa de Suárez a l’Atlètic va deixar Braithwaite com a únic davanter centre de la plantilla

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Tot evoca al 2003 en aquest estrany i desconcertant viatge que el Barça ha emprès cap al passat, enfonsat com va quedar a Lisboa encara no fa ni cinc mesos. El club, com ja va passar fa més de 17 anys, busca president (llavors va guanyar Laporta, un dels grans favorits ara per ocupar la cadira buida de Bartomeu), i l’equip torna al camí de la ineficàcia ofensiva, amb unes xifres golejadores que el tornen al punt de partida previ al començament del cercle virtuós.

El Barça de Koeman viu orfe de gol, supeditat, gairebé de forma exclusiva, a la punteria de Messi perquè ha anat perdent en aquest erràtic camí tota la pólvora que va arribar a tenir aquests anys. És un problema de joc. I és, a més, un seriós problema de gol en un equip que només té un davanter centre, el danès Martin Braithwaite, fitxat no fa ni un any com a remei en el mercat d’hivern per tapar la lesió de Luis Suárez.

Va venir del Leganés, equip que ara lluita a Segona Divisió per aconseguir l’ascens que el torni a Primera, i és l’únic especialista pur que li queda a Koeman després d’un estiu ruïnós en què la prioritat per al Barça era desprendre’s de la fitxa de Suárez, una de les més altes de la plantilla. Així va cometre el club la «bogeria», segons va explicar Messi a Jordi Évole, de regalar l’uruguaià a l’Atlètic. Es va deslliurar d’una motxilla econòmica, però no va donar cap solució al dèficit esportiu.

36 rematades, dos gols

36 rematades, dos gols I el nou que portava Suárez va passar a pertànyer a Braithwaite, que fins i tot ha passat per davant de Griezmann. L’equip genera molt, però encerta poc. N’hi ha prou de veure els dos partits davant rivals menors a la Lliga. El Barça va rematar 20 vegades davant l’Eibar, set a porta, i només va marcar un gol, el de Dembélé.

Davant l’Osca, tres quarts del mateix. 16 xuts, cinc a la porteria d’un encertat Álvaro i només un gol, el de Frenkie de Jong, que va suposa la soferta victòria. En els últims 180 minuts, l’equip blaugrana va necessitar 36 rematades per aconseguir dos gols, que li han donat quatre punts.

Però el seu registre actual (30 gols en 16 partits) emparenta Koeman amb Rijkaard en una altra curiosa picada d’ullet del destí, units pels temps de penúria i escassetat. Anys de misèria. Gasius amb el gol.

Petició desatesa

Petició desatesaLlavors, Kluivert i Saviola eren la referència ofensiva d’un equip que no va començar a créixer fins a l’arribada d’Etoo, un any després. Ara, Koeman ja va alertar de la gravetat del problema que els queia a sobre. Però la solució no va arribar a l’estiu. Ni fa pinta que es pugui trobar aquest hivern perquè el nou president només tindrà una setmana (serà escollit el 24 i el mercat tanca el 31) per complaure el tècnic, que sospira pel seu compatriota Depay, del Lió.

«No fa falta repetir que ens falta algú a dalt per tenir més competència, tenir més gol i més efectivitat»

Ronald Koeman

Notícies relacionades

«No fa falta repetir el que ja vam dir al principi de la temporada, que ens falta algú a dalt per tenir més competència, tenir més gol i més efectivitat», va recordarKoeman diumenge passat a la sala de premsa de l’estadi de l’Alcoraz d’Osca. Suárez porta ara els mateixos gols (9) a la Lliga que els que sumen junts Griezmann (3), Coutinho (2), Braithwaite (2) i Dembélé (2). 

La gravetat del problema queda retratat quan Ansu Fati, que va patir una greu lesió de genoll el 7 de novembre, és encara el segon màxim golejador del Barça a la Lliga, amb quatre gols. I fa gairebé dos mesos que és a la infermeria. Ahir, el club va informar que el jove es va sotmetre «a un tractament biològic regeneratiu per part del doctor Ramon Cugat». ¡Com enyora Koeman Ansu!