A LA CAMPANYA DELS PRECANDIDATS (1)

Rousaud, l’aval empresarial per al Barça

  • El fundador de Factor Energia, de 54 anys, presenta el seu èxit empresarial com a garant de la gestió rigorosa que necessiten els malmesos comptes del Barça

  • ’Segur de si mateix, afronta ell sol el dipòsit econòmic necessari de la seva directiva, per la qual cosa afirma que «no posaria el futur de la meva família en joc si no cregués que el projecte és bo i anirà endavant»

  • Considera que Laporta no té el perfil que ara necessita el club. «Em resulta simpàtic i té carisma, però el club ja no està com el va agafar el 2003. La situació és molt complexa»

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Al matí següent de recollir les paperetes a les oficines del FC Barcelona, Emili Rousaud manté una reunió amb el seu equip de campanya i els que serien els seus directius en cas de sortir elegit president. Asseguts en cercle, planifiquen les accions per empènyer la precandidatura i aconseguir les 2.257 signatures necessàries per girar la primera corba. «Si normalment és complicat obtenir-les, per les circumstàncies actuals ara és doblement difícil. Per a tothom», admet l’aspirant. 

La reunió té lloc a la seu electoral oberta a la Travessera de les Corts. Per només un bloc no coincideix amb l’encreuament del carrer Joan Gamper. Llàstima. Es perd la màgia simbòlica. «L’important és ser a Les Corts; pel Camp Nou i perquè és on habiten molts socis», remarca Rousaud. El seu cap de campanya és Jaume López i precisa que al barri viuen un 22% dels socis amb dret a vot. 

Jaume López va conduir la campanya guanyadora de Sandro Rosell el 2010 al costat de Jaume Masferrer. El cap de comunicació és Albert Arbós, de l’agència Interprofit, de la qual Rosell és accionista. No consta oficialment, malgrat aquests vincles, que l’expresident hagi brindat el seu recolzament a Rousaud. Ni a ell ni a cap altre. De moment.

Rousaud, no obstant, aparenta no necessitar cap apadrinament cèlebre. Segur de si mateix, recolzat per la seva exitosa activitat empresarial, el fundador de Factor Energia es presenta amb el perfil que, creu, requereix el Barça en aquests moments de fragilitat econòmica. «El forat és gran», alerta. Recepta abans que res una gestió rigorosa amb els números, sustentada per un primer equip que recuperi l’esplendor perduda.

«Vaig fundar l’empresa des de zero i a base de molt treballar i també sort, s’ha convertit en el que és ara», explica. Una empresa potent. Admet sense pudor que té la vida resolta (la campanya, la finança de la seva butxaca) i als seus 54 anys desitja utilitzar la seva experiència al servei d’una de les seves grans passions. «Em fa molta il·lusió dedicar-me al club que estimo tant», comenta a aquest diari assegut en una sala de l’oficina.

Sobre les percepcions

Durant el primer matí de captació de signatures es produeix un tímid degoteig de socis que es presenten per aportar la seva firma. En aquelles primeres hores cada firma és una injecció de confiança. Rousaud aspira a treure el cap entre la resta de precandidats a base d’exposició mediàtica. El seu discurs ha anat adquirint aplom a mesura que ha après a afrontar un periodisme esportiu que pot resultar abrasiu. 

Admet que Joan Laporta ha pres la davantera en la percepció general, però opina que el seu perfil no és el que necessita el club. «Em resulta simpàtic, té carisma i ho va fer bé, però el club ja no està com quan el va agafar el 2003. La situació és complexa i, depèn de les decisions que es prenguin, el futur pot ser molt complicat».

Notícies relacionades

Exvicepresident amb Josep Maria Bartomeu durant cinc anys, en una junta de la que va dimitir armant un soroll considerable, Rousaud s’ha aliat amb el popular Josep Maria Minguella, per al que compta com a vicepresident esportiu. No apareix en aquesta primera reunió en què el cronòmetre de les firmes ja està en marxa. Ell i quatre integrants més de l’equip estan confinats aquell dia. Minguella apareixerà en públic uns dies després, aquest dimecres passat, per aclarir el seu destacat paper a l’equip del precandidat.

A càrrec de l’aval

Minguella serà el seu principal assessor. «És qui més sap de futbol en aquest país», recalca. El pes dels fitxatges recaurà en un director esportiu «de prestigi» que treballa en un altre club i del qual no pot dir el nom. S’inclina per renegociar a la baixa el contracte de Leo Messi. Aspira a captar dos futbolistes franquícia (ha tret a la palestra els noms de Neymar, Haaland i Mbappé). És partidari de posar fre a l’Espai Barça fins que es recompongui la conjuntura econòmica. I encarregaria una auditoria a fons quan entri en el club. Com tots, diu tenir un equip de directius immillorable. De l’aval, per cert, se n’encarrega ell: «Com es pot comprendre, no posaré el futur de la meva família en risc si no fos perquè crec que el projecte és molt bo i sortirà endavant».