Benedito proposa construir un nou Camp Nou

  • El precandidat creu que costaria el mateix, incloent-hi el Palau, que la reforma de l’Espai Barça: gairebé 900 milions.
  • L’estadi s’ubicaria al mateix lloc, prèvia demolició de l’actual, o a la ciutat esportiva.
  • La construcció implicaria el trasllat a Montjuïc durant tres temporades si s’escull, per referèndum, l’emplaçament actual
GRAFCAT6252  BARCELONA  21 12 2020 - El empresario Agusti Benedito durante la presentacion de su candidatura a las elecciones a la presidencia del FC Barcelona  EFE Alejandro Garcia

GRAFCAT6252 BARCELONA 21 12 2020 - El empresario Agusti Benedito durante la presentacion de su candidatura a las elecciones a la presidencia del FC Barcelona EFE Alejandro Garcia / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agustí Benedito va presentar alhora el logotip electoral, la seu (al carrer Pau Claris, 190), el cos directiu que l’acompanya i l’acompanyarà (16 persones) si guanya les eleccions a la presidència i un dels pilars del seu programa: la construcció d’un nou Camp Nou. Això significa, segons va assegurar l’empresari barceloní, que l’Espai Barça queda rebutjat.

Benedito va exposar el pla, però va cedir la paraula a l’arquitecta Benedetta Taglibue per argumentar les raons per les quals la seva precandidatura aposta per la construcció d’un nou camp. La primera, bàsica, és que els fonaments del Camp Nou tenen 65 anys d’antiguitat, i no només hi ha dubtes fonamentats que puguin resistir 65 anys més, sinó que ja n’hi ha sobre el seu estat real quan els pilars hagin de ser reforçats per suportar una nova estructura.

El precandidat contempla que el cost del nou Camp Nou i el Palau Blaugrana (el pavelló s’erigirà segons el pla original de l’Espai Barça) ascendirà a uns 900 milions d’euros. «Més o menys el que costaria la reforma, perquè l’última actualització de costos ja s’havia disparat dels 600 als 725 milions, i pel mateix preu tindríem un estadi nou», explicava Benedito en la seva primera aparició electoral amb una proposta ja de debat.

Set anys d’incomoditats

Notícies relacionades

El projecte que es contempla, encara en fase teòrica, implicaria el trasllat de l’equip a Montjuïc durant tres temporades, amb totes les incomoditats que suposa per al soci, «i que no serien gaire pitjors que set o vuit anys de treballs amb grues i el mateix seient de 42 centímetres que tenim» com passarà amb la idea general de Josep Maria Bartomeu, la «nefasta gestió del qual ha destrossat el club».

L’única incògnita, que resoldrien els mateixos socis en un referèndum, és la ubicació de l’estadi. Les alternatives són la construcció al mateix emplaçament o als terrenys de l’actual ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Això implicaria l’inici d’un nou projecte amb tota la burocràcia i la demora en el temps que genera, però no el trasllat a Montjuïc.