TOT SOTA SOSPITA

El Barça, un dubte permanent

  • Koeman no troba la tecla per agitar un equip desorientat
  • Messi encara manté la incògnita sobre el seu futur. L’1 de gener serà amo de la seva destinació
  • Griezmann i Coutinho continuen sense decidir partits
  • La inestabilitat domina el club, que tindrà nou president el 24 de gener
Barcelona  19 12 2020   Deportes         Koeman detras de un decepcionado Messi   durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Valencia    Fotografia de Jordi Cotrina

Barcelona 19 12 2020 Deportes Koeman detras de un decepcionado Messi durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Valencia Fotografia de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça és un dubte. En si mateix. I en totes les àrees del club. Des del president, es busca successor a Bartomeu, a l’equip, on Koeman toca i toca tecles, però no acaba de trobar l’adequada. Passant, per descomptat, pel dubte gegant que planeja sobre el futur de Leo Messi.

Tot queda sota sospita en un silenciós i fosc Camp Nou on ja no és el que era. A poc a poc, la plantilla s’ha anat degradant de tal manera que ha perdut qualitat, talent i desequilibri en els últims anys perquè les peces que han anat venint després de la marxa de Neymar l’han empitjorat.

 Es viu una transició, perillosa transició cap a no se sap on. El Barça està instal·lat en un dubte permanent que no el deixa avançar. Quan creu que està evolucionat, desfà els passos inicials. De l’esperançadora hora de joc davant la Reial Societat al caos que es va viure en l’empat contra el València.

Koeman, acusat d’immobilisme en els seus primers mesos, aferrat com estava al 4-2-3-1, el seu manual tàctic preferit, no para d’introduir canvis per agitar un equip que s’autocastiga amb errors grollers. Canvis, tots ells, sense èxit.

«He vist l’equip amb dubtes. Té molta irregularitat»

Koeman, tècnic del Barça

Fins a tres sistemes va fer servir el tècnic dissabte passat –va acabar amb tres centrals, Mingueza, Araujo i Lenglet, portant a Dest i Jordi Alba al rol d’extrems– per despertar un Barça endormiscat. No hi va haver somnífer exitós perquè és un grup transparent en defensa on cada acció a pilota aturada es converteix en un drama, amb un peatge terrible.

En els quatre últims partits, ha rebut tres gols a la sortida d’un córner: Álvaro (Cadis), Willian José (Reial Societat) i Diakhaby (València) furguen sempre a la mateixa ferida.

Sense ofici

Sense ofici«Cal saber quants jugadors d’altura tenim per defensar gent tan alta com tenia el València. No se’n pot deixar a un de sol. Va saltar sol, sol, sol... Almenys, cal estar a sobre d’ell, tot i que després perdis el duel individual perquè som més petits», va afirmar Koeman sobre el plàcid cop de cap que va firmar Diakhaby sense cap blaugrana al seu voltant. 

És un Barça frustrant per la seva falta d’ofici, agreujada, a més, per la joventut d’una defensa (Dest té 20 anys, Araujo i Mingueza, 21), que no sap controlar el que té a la mà, desproveïda de Piqué, el seu líder, que no tornarà fins a la primavera.

«Vaig veure l’equip amb dubtes», va confessar Koeman destapant la inestabilitat que es viu al vestuari, recordant després que «s’han de controlar més» els partits acusant una excessiva «irregularitat». Una cosa que s’entén, segons el tècnic, perquè aquests joves «han de madurar».

Quan el Barça creu avançar, recau en vells errors, que el turmenten. I així entra en un territori anguniós perquè se li acumulen petits, que són, en realitat, grans errors.

Vaques sagrades que no decideixen

Notícies relacionades

Vaques sagrades que no decideixenNo gestiona ni el futbol, ha sigut incapaç d’encadenar tres victòries consecutives a la Lliga, ni tampoc el control emocional que ha de posseir en cada trobada. «Hem de saber que hi ha moments on no és important jugar bé ni crear moltes ocasions sinó saber portar el resultat al final del partit», va reconèixer Koeman, mentre veu que ni una cosa ni una altra fa bé al Barça.

Amb Messi, a més, submergit en el dubte gegant sobre el seu futur. Camí dels 34 anys, ha de decidir si manté la seva idea de l’agost (anar-se’n) o canvia d’opinió per acabar al Camp Nou, on les suposades ’vaques sagrades’ (Griezmann i Coutinho) no decideixen partits.