LES REACCIONS A L’EMPAT

Koeman: «He vist el meu equip amb dubtes»

  • El tècnic del Barça lamenta la «irregularitat» del seu equip contra el València però no dona la Lliga per perduda
  • «Hi ha partits on no és possible marcar més gols i has de controlar-ho», explica sobre un altre final de partit amb tres centrals
Barcelona  19 12 2020   Deportes         Koeman junto a la pantalla del VAR convencido de la autenticidad del penalti a Griezmann  durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Valencia    Fotografia de Jordi Cotrina

Barcelona 19 12 2020 Deportes Koeman junto a la pantalla del VAR convencido de la autenticidad del penalti a Griezmann durante el partido de liga entre el FC Barcelona y el Valencia Fotografia de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Ronald Koeman ha admès que ha vist el seu equip «amb dubtes» en el duel contra el València, saldat amb un altre furstrant empat. El tècnic del Barça ha lamentat la «irregularitat» dels seus jugadors durant el partit i la falta de «concentració», i ha opinat que el seu equip encara no ha dit adeu a la Lliga.

«No crec que hàgim fet un pas enrere en actitud, però sí en el nostre nivell. No hem estat bé durant tot el partit, hi ha hagut irregularitat, hem perdut el control, hem perdut pilotes en defensa i he vist l’equip amb dubtes», ha analitzat el míster holandès. «L’edat de molts jugadors pot influir al no tenir experiència. Això és un treball que necessita temps en el qual els joves sobretot han de madurar», ha analitzat.

No va ser un jove el principal culpable en el gol inicial de Diakhaby (el marcava Griezmann), però Koeman ha lamentat en qualsevol cas que rematés «sol, sol». «Almenys has de saltar i defensar bé aquestes jugades a pilota aturada», ha reclamat. «Al marge d’això, crec que hem tingut moments de bon futbol», ha afegit.

«No sempre hem d’atacar»

El Barça va tornar a acabar amb tres centrals (aquesta vegada durant més minuts que contra la Reial Societat). «Hi va haver certs moments en què al perdre la pilota ens van crear perill, estàvem jugant un contra un contra els seus davanters. Allà vaig estar pensant a jugar amb tres enrere per controlar més el partit en aquest sentit», ha argumentat Koeman, que demana al seu equip que sàpiga «què necessita el partit en cada moment». «Em preocupa perquè, sobretot amb el 2-1, no sempre hem d’atacar i marcar gols. Hi ha partits on no és possible marcar més gols i has de controlar-ho. Hem deixat espai a l’esquena i hauríem d’haver tingut la pilota per no fer-ho tan complicat», ha afegit.

Respecte a les opcions de guanyar la Lliga després d’aquesta nova punxada just després del triomf de l’Atlètic, el tècnic creu que «falten molts partits». «Encara no (està perduda). És molt complicada per a tots els equips per aquest calendari. Hi ha equips de dalt que en dos mesos pot ser que siguin a baix», entén. «La distància és bastant gran, però cal lluitar i donar el màxim per recuperar els punts».

La suplència de De Jong

Notícies relacionades

Koeman també ha explicat la suplència de De Jong i la seva posterior entrada per Busquets. «Va tenir molèsties aquest divendres i segons els nostres metges era un risc jugar des del principi. Segons la meva opinió pensava que era el millor treure Frenkie al descans. No hem canviat Busquets perquè ho fes malament, també ens permetia jugar de forma diferent en atac», ha aclarit.

Respecte al gol d’Araujo, poques concessions: «Per a un defensa també és important marcar. Ha treballat bé i ha jugat bé, però el seu gol no ha servit perquè ens emportéssim els tres punts».