LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Agustí Benedito arrenca la seva tercera campanya a la presidència del Barça

«¡Queden 54 dies! Comencem», anuncia en el seu tercer intent

jdomenech47792137 barcelona 17 04 2019  pol tica   cicle primera plan  elector190910144536

jdomenech47792137 barcelona 17 04 2019 pol tica cicle primera plan elector190910144536

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Agustí Benedito s’afegeix a la cursa electoral cap a la presidència del Barça. Un dia després que Joan Laporta oficialitzés que s’hi tornarà a presentar i que el club presentés el calendari electoral, Benedito també ha donat el tret de pistola a la seva campanya. «¡Queden 54 dies! Comencem», ha tuitejat compartint un vídeo en què evoca els seus dos anteriors intents de presidir el club i el vot de censura que va impulsar en el 2017 contra Josep Maria Bartomeu.

‘Ara Barça, Ara Benedito’ és el lema elegit en aquesta ocasió pel precandidat, que el 2015 va ser tercer després de Bartomeu i Laporta. En el vídeo recorda quan a la campanya del 2010 va criticar en un debat a Sandro Rosell que es reunís a casa seva amb ‘boixos nois’ i la del 2015, quan li va retraure a Bartomeu els negocis amb Qatar.

Notícies relacionades

Tot i que hagi fet l’anunci a través de les xarxes, Benedito creu que, malgrat la Covid, la pugna es decantarà pel sistema tradicional. «No soc gaire d’Instagram, Facebook o Twitter i no crec que a efectes de campanya electoral tingui la importància del contacte directe», apuntava a aquest diari després de la dimissió de Bartomeu. Tot i que s’hagin de fer zooms i skypes i no es pugui recórrer Catalunya amb autobús de campanya com en altres ocasions, confia més en les complicitats establertes en les dues últimes campanyes i en el seu vot de censura, que creu que li donen avantatge, a l’espera de la «graella» definitiva.

Nou precandidats

Després d’unes setmanes de perfil baix mediàtic, amb la confirmació que hi tornarà a ser a la graella ja hi ha nou aspirants: a més d’ell i Laporta, també opten a presidir la llotja del Camp Nou Víctor Font, Xavier Vilajoana, Emili Rousaud, Toni Freixa, Jordi Farré, Lluís Fernàndez Alà i Pere Riera. La delicada situació econòmica ha foragitat Jordi Roche i Juan Rosell.