LA SUPLÈNCIA DE L'ESTRELLA

La bomba de Messi: suplència i doblet

L'astre argentí, vital en la segona meitat davant el Betis, va començar a la banqueta per primera vegada en 14 mesos

«Ho hem parlat des de divendres. Tenia molèsties, no estava al 100% per jugar des del principi», va assegurar Koeman

rpaniagua55787569 barcelona  07 11 2020    deportes       messi en la grada si201107190505

rpaniagua55787569 barcelona 07 11 2020 deportes messi en la grada si201107190505 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va caldreobrir bé els ulls per comprovar que era real. El Barça va començar el duel davant el Betis sense Messi, l’estrella que va estar a punt de marxar aquest estiu i que no havia tingut un inici gloriós de temporada. L’argentí no estava al 100% i Ronald Koeman va decidir reservar-se una carta que al final va haver d’utilitzar. Com un nen que reacciona molt enfadat després d’una tancada, Messi va protagonitzar una segona part magnífica. Va marcar, va assistir sense tocar la pilota i va guiar el Barça a la victòria. Com en els vells temps.

A les 15.10 hores va arribar la bomba. Quan el Barça va anunciar l’onze inicial, tothom va haver de revisar el document almenys un parell de vegades. Sí, Messi es quedava a la banqueta, cosa que obria el clàssic ventalld’especulacions, des d’unes possibles molèsties al turmell anticipades per TV-3 fins a una simple rotació del tècnic, com si el capità fos un membre qualsevol d’aquesta davantera a qui li costa massa marcar. Aquest dissabte es va tornar a repetir aquesta situació en la primera meitat, amb Griezmann a la diana un altre cop. Abans del seu gol, el francès va fallar davant de Bravo, inclòs un penal.

L’aclariment de Ronald

Koeman es va encarregard’aclarir el motiu de la seva decisió. «Ho hem parlat des de divendres. Va sortir del partit contra el Dinamo de Kíev amb unes molèsties. Messi no estava en condicions de jugar des del principi. El teníem a la banqueta per si feia falta. Si no té molèsties, ha de jugar des del principi», va assegurar el tècnic holandès. El seu ajudant, Alfred Schreuder, no ho havia deixat tan clar abans de la trobada. «Això és futbol. Tenim molts partits i ja ho va dir Koeman: ‘si algú no està al 100%, millor que comenci a la banqueta».

Messi i Koeman se saluden després del xoc del Camp Nou / efe

Després del descans, va aparèixer el cartell amb el número 10. Amb ell va canviar tot. Les seves molèsties no es van veure enlloc. Ni tan sols va haver de tocar la pilota per facilitar el gol de Griezmann, va marcar després de penal i va superar Bravo amb un míssil en el seu primer gol de jugada després de 91 dies.

Les flors d’Alba

El vendaval Messi es va desencadenar i tot va anar rodat cap a un triomf feliç. Alba, un dels grans amics de Leo, li va tornar a fer compliments: «Tot l’equip i jo preferim que Leo sigui al camp. És el millor jugador del món amb molta diferència. És una decisió del míster, a la segona part va canviar el partit. Som molt millors amb ell a la gespa», va resumir el lateral.

«Messi és el millor del món amb diferència. Som molts de millors amb ell al camp», diu Alba

Notícies relacionades

Curiosament, Messi tampoc va jugar la temporada passada davant el Betis per lesió en un partit que també va acabar 5-2 amb doblet de Griezmann amb confeti i debut d’Ansu Fati amb el primer equip. Va ser en la segona jornada i l’atac el van ocupar Carles Pérez, Griezmann i Rafinha a dalt.

L’enrenou que va aixecar la suplència de Messi és totalment comprensible. L’argentí no es quedava a la banqueta a la Lliga des del 21 de setembre del 2019 a Granada (2-0). Estava a punt de complir 38 jornades consecutives a l’onze (una Lliga sencera), però es va quedar a les portes. També feia 31 partits consecutius que jugava els 90 minuts entre totes les competicions. L’Argentina espera comptar amb ell per jugar contra elParaguai divendres i davant elPerú el dimecres següent.

Temes:

Messi