APARTAT DE LES ELECCIONS

Guardiola: «La meva etapa al Barcelona s'ha acabat»

L'entrenador del Manchester s'aparta del procés electoral i aclareix que no tornarà al club com a entrenador amb cap candidat a la presidència

jdomenech55683295 manchester city s head coach pep guardiola reacts during the201031164553

jdomenech55683295 manchester city s head coach pep guardiola reacts during the201031164553 / Rui Vieira

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Pep Guardiola no participarà en la cursa electoral cap a la presidència del Barça. Ni vol participar ni vol involucrar-se ni vol que l’incloguin en els debats. Abans que comenci el procés, tot i que ja ha començat amb la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, Guardiola va deixar clara una cosa: «La meva etapa al Barcelona s’ha acabat».

Ho va dir quan se’n va anar el 2012 i ho manté vuit anys després, sense cap tipus de nostàlgia per asseure’s de nou a la banqueta del Barça. No tornarà a ser l’entrenador, començant per un motiu: el respecte cap al col·lega que és l’actual tècnic i que a més és un dels seus amics. «Hi ha gent molt preparada per ocupar el càrrec. Ronald Koeman és un excel·lent entrenador», va sentenciar després del partit del Manchester, que va concloure amb un triomf per 0-1 sobre el Sheffield United.

No es tracta només de respectar Koeman, sinó també de respectar el City, club amb el qual té contracte però que, a falta que el renovi, conclou el 30 de juny del 2021. Les eleccions al Barça i el final a la vista del compromís amb el seu club abonen la idea que Guardiola pogués tornar a l’entitat blaugrana, com desitjarien diversos precandidats. El tècnic té dit els seus amics: «Si alguna vegada dic de tornar, foteu-me un cop de martell al cap». Un mètode dissuasori per si alguna vegada li brollés la temptació d’emprendre una segona etapa. La primera (2008-12) va ser històrica. Inigualada.

Entre 8 i 10 aspirants a la presidència s’alinearan en la línia de sortida per aconseguir les més de 2.000 firmes que necessitaran per convertir-se en candidats. Les eleccions se celebraran al gener si les circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus ho permeten.

L’únic sextet del món

Notícies relacionades

«Tant de bo escollim les persones correctes, una bona junta perquè mantinguin el club en el nivell més alt», va comentar Guardiola, que va marxar del Barça el 2012 durant el mandat de Sandro Rosell, amb qui mai va sintonitzar del tot. Al tècnic de Santpedor l’havia fitxat Joan Laporta el 2008 després de superar la moció de censura, i en aquells quatre anys el Barça va conquistar 14 títols, entre els quals tres Lligues, dos Champions i dos Mundials de Club. Guardiola i els seus jugadors són els autors d’una fita única, no igualada en la història del futbol, com és el sextet de trofeus consecutius d’un mateix procés: Lliga, Copa, Champions, Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs el 2009.

Guardiola dona instruccions a Joao Cancelo al camp del Sheffield United. / RUI VIEIRA (ap)

«Tornaré a Barcelona per anar als meus seients a veure els partits d’equip, res més», va afirmar, repetint diverses vegades, de nou, com ha reiterat des que va marxar, que la seva època s’ha acabat. «Soc aquí [a Manchester] molt content, desitjant fer les coses bé, i això és l’important», va afirmar, conscient que el seu projecte a l’equip celeste té un objectiu: conquistar la Champions.