LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Qui és Carles Tusquets, el president de la gestora del Barça

L'extresorer de Núñez es farà càrrec del club fins a les eleccions

tusquets

tusquets

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Carles Tusquets, extresorer de Josep Lluís Núñez, agafarà les regnes del Barça fins a les eleccions. L’empresari i banquer, que amb tan sols 27 anys ja va portar els números del club, serà al capdavant de la gestora després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu.

El fins ara president de la Comissió Econòmica de l’entitat blaugrana va ser el fundador de Fibanc, avui Banc Mediolanum, a Espanya, entitat que presideix. Està també al capdavant de la gestora Trea AM i fins al 2019 va dirigir l’Associació Europea d’Assessoria i Planificació Financera a Espanya (EFPA). L’any passat, l’empresari, que va ser també president del Cercle d’Economia, es va presentar a les últimes eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, que va perdre davant Joan Canadell. Un parell de mesos després, el seu nom va aparèixer en la investigació de l’Audiència Nacional del ‘cas Pujol’, ja que havia sigut beneficiari, junt amb Jordi Pujol Ferrusola, d’un compte bancari a Suïssa.

En la seva època amb Núñez es va convertir en el directiu més jove del club i el 1978 va planejar la derrama entre els socis que permetria estabilitzar els comptes del club i tirar endavant el fitxatge de Diego Armando Maradona. En les eleccions del 2003 va estar en la candidatura de Lluís Bassat i, després de la victòria de Bartomeu el 2015, va ser elegit president de la Comissió Econòmica. 

Notícies relacionades

Segons els estatuts, la gestora exercirà «les funcions de govern, administració i representació que competeixen a la junta directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels seus interessos». Té tres mesos de termini per convocar les eleccions, que se celebrarien 40 dies després de l’anunci. 

Aquest dijous a les 11.30 es constituirà la gestora, en què, a més de Tusquets, també hi haurà Joan Ramon Ramos i Raich (vicepresident), Joan Lluís Garcia Jobal (tresorer), Josep Maria Mir Padulles (secretari) i els vocals Miquel Lladó Casadevall, Josep Maria Xercavins Lluch, Àlex Tintoré Espuny i Sònia Cano Fernández. Mitja hora més tard compareixerà Tusquets, juntament amb el síndic dels socis, Joan Manuel Trayter, per explicar tot el procés.