LA SUCCESSIÓ DE BARTOMEU

Laporta: «Ja era hora, per fi s'obren els camins per refer el Barça»

Víctor Font, un altre dels precandidats, demana que es pugui votar de forma electrònica per la pandèmia

marcosl47876937 grafcat7792  barcelona  24 04 2019   el ex presidente del fc201028090751

marcosl47876937 grafcat7792 barcelona 24 04 2019 el ex presidente del fc201028090751 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Després de la dimissió de Bartomeu i tota la seva directiva s’obre ara l’escenari preelectoral al Camp Nou. Hi ha cinc candidats ja confirmats (Víctor Font, Agustí Benedito, Toni Freixa, Jordi Farré, impulsor del vot de censura que ha destituït l’expresident sense obrir-se ni tans sols les urnes, i Lluís Fernández Alá).

Però tot queda condicionat per la decisió de Joan Laporta, que encara no ha dit res oficialment sobre si es presentarà a les eleccions, pendent, a més, d’Emili Rousaud; Xavi Vilajoana, exdirectiu de Bartomeu; Joan Rosell, i Jordi Roche.

Al conèixer la marxa de Bartomeu i de tota la seva junta, l’expresident va exclamar a Twitter: «Ja era hora, per fi s’obren els camins per refer el Barça», va escriure Laporta, tot i que continua sense donar pistes sobre si es presentarà a la lluita electoral, que podria tenir fixada la seva data per a inicis del gener del 2021.

Víctor Font, per la seva banda, considera que el Barça «necessita un rescat», tenint en compte la delicada situació econòmica en la qual es troba, unida, a més, a una crisi esportiva. «Puc dir amb més il·lusió que mai que tenim les idees, l’equip i l’empenta necessària per reconstruir el club», ha escrit a les seves xarxes socials.

 

A més, ha llançat Font una idea a Carles Tusquets, que serà el president de la Comissió Gestora del Barça, l’òrgan encarregat de preparar les eleccions abans de tres mesos. «En moments excepcionals, mesures excepcionals. La pandèmia forçarà que s’hagin d’implementar mesures que els estatuts no contemplen com el vot descentralitzat en un o dos dies. I el vot electrònic pot ser la millor eina per garantir la seguretat i maximitzar la participació».

Notícies relacionades

Mentrestant, Agustí Benedito s’unia en un tuit al missatge de Laporta, just després de proclamar que Bartomeu se n’anava sense pagar els plats trencats de la llotja del Camp Nou. El precandidat, que havia impulsat sense èxit un vot de censura contra Bartomeu, confia a tenir opcions en aquesta nova cursa electoral.

Jordi Farré, l’impulsor del vot que ha derrotat Bartomeu sense necessitat ni tan sols d’obrir les urnes, estava exultant, perquè s’ha «retornat el club als socis».