LA CRISI BLAUGRANA

El Govern reitera al Barça que es pot fer el vot de censura l'1 i 2 de novembre

El club afirma que necessita 15 dies per organitzar la logística del referèndum sobre el futur de Bartomeu

La junta, després de rebre la missiva. tornarà a reunir-se, i no es descarta fins i tot una dimissió en bloc

marcosl55608889 barcelona  spain   26 10 2020   a handout photo made availab201027120929

marcosl55608889 barcelona spain 26 10 2020 a handout photo made availab201027120929 / GERMAN PARGA FC BARCELONA HA

2
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat reitera que «no hi ha impediment jurídic ni sanitari» perquè es faci el vot de censura, previst per al diumenge 1 de novembre i dilluns 2. Sempre que es reuneixin els «requisits demanats» en la reunió del 21 d’octubre amb el Barça, cosa que trasllada, de nou, al president Josep Maria Bartomeu tota la responsabilitat.

Ara toca a la directiva blaugrana decidir els pròxims passos, obligada a col·locar data a aquesta votació, tot i que ja està per sobre del límit estatuari, que indicava que aquest dimarts, a les nou del matí, s’hauria d’haver publicat.

Una cosa que no ha succeït, perquè el club considera que no es donen les circumstàncies adequades per la pandèmia, i que necessita, almenys, dues setmanes per dissenyar la logística de la votació.

Aquesta carta, revelada per SER Catalunya, indica que el vot es podria realitzar sempre que s’incloguin en el protocol organitzatiu els requisits que el grup tècnic Procicat ja va presentar al Barça en la reunió del 21 d’octubre.

En la breu missiva, dirigida a Òscar Grau, el CEO del Barça, no es precisa cap data sobre el referèndum. Ara correspon a Bartomeu prendre una decisió sobre la votació.

Mesures legals contra la junta

El Barça al·lega que no pot complir els requisits que demana la Generalitat de fer una votació descentralitzada, repartits en 21 punts (13 a Catalunya i 8 a fora).

Bartomeu va explicar la seva «perplexitat» perquè ha detectat «estratègies partidistes»

Però el club afirma, de nou, que necessiten 15 dies per preparar aquesta logística, afirmant que té els arguments legals per defensar aquesta decisió, a més d’haver mostrat la seva «perplexitat» amb el Govern, a qui acusa, segons va dir Bartomeu, d’«estratègies partidistes».

«Perplexitat perquè hi ha decisions contradictòries», va argumentar el president, que no entén certs moviments del Govern de la Generalitat sobre el referèndum.

Notícies relacionades

Jordi Farré, un dels impulsors del vot de censura, recalca, no obstant, que hi ha hagut temps més que suficient per organitzar la votació i recorda que està cansat de l’actitud de la junta. «Ja n’hi ha prou d’enganyar la gent».

En aquest sentit, Marc Duch, el portaveu del vot de censura, ja ha anunciat «mesures legals» contra la directiva, demanant-li que compleixin els estatuts del Barça. El primer pas és acudir al Tribunal Català de l’Esport i després als jutjats.