ESCAC AL PRESIDENT BLAUGRANA

El Govern critica l'envit del Barça de concentrar el vot de censura al Camp Nou

«S'ha comunicat que es podia celebrar prenent mesures amb més espais», respon Aragonès a la carta que li va enviar el club

«Reduir seus va en la línia contrària que des de Salut es va fer arribar al club», valora el Secretari General de l'Esport

jmexposito49733378 entrevista bartomeu en bar a tv  bar a studios  foto  valent201009163742

jmexposito49733378 entrevista bartomeu en bar a tv bar a studios foto valent201009163742 / Valenti Enrich

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

El Govern manté el pols al final de la particular partida amb el Barça i critica l’últim envit de la junta directiva blaugrana, que ha insistit a jugar la carta de la pandèmia per ajornar el referèndum sobre la continuïtat de Josep Maria Bartomeu. Sense temps de descompte (ja que el termini per convocar el plebiscit venç dimarts a les nou del matí), si el Procicat no diu el contrari la junta blaugrana d’aquest dilluns haurà de decidir si crida a les urnes o dimiteix. 

L’últim envit de la directiva havia sigut enviar diumenge una carta a Pere Aragonès plantejant que, si no els donaven dues setmanes més per preparar la logística, concentrarien la votació al Camp Nou, en lloc dels 21 punts de Catalunya i Espanya que s’havien previst en el protocol inicial.

«He rebut aquesta carta i en aquest sentit em remeto al que ha comunicat ja el Procicat i la Secretaria General de l’Esport, que el vot de censura del Barça es podia celebrar prenent mesures amb més espais i més temps. És decisió d’una entitat privada i ens limitem a donar la nostra opinió», ha sentenciat Pere Aragonès, vicepresident en funcions de president de la Generalitat.

«Si el vot s’ha de celebrar hi ha d’haver la màximes garanties possibles per prevenir al màxim els contagis possibles. Veient com evolucionen pensar que una reducció de seus ho afavorirà em genera dubtes», ha deixat anar hores abans en roda de premsa Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, que diumenge insistia en el toc de queda no afectava les convocatòries electorals.

Figueras, que ha mantingut durant aquest temps que no hi havia «impediments legals ni sanitaris», ha deixat clar que ara la decisió està mans del Procicat, però que no creu que s’aparti de la tesi que defensen des de l’òrgan rector de l’esport català. «La decisió la prendrà el Procicat. M’interessa el club, independentment de la junta que hi hagi. No hauríem de rebaixar les mesures de seguretat de cara al soci del Barça. Hi ha un elevat nombre de socis en edat avançada. En lloc d’anar reduint la territorialització aglutinar-lo al Camp Nou va en la línia contrària que des de Salut es va fer arribar al club. Veurem quina resposta donen Interior i Salut, però crec que no distarà gaire».

Els crítics amenacen amb mesures

Els impulsors de la moció han avisat que prendran mesures si el plebiscit no està oficialment convocat dimarts al matí. «Si no compleixen, tenim previstes accions que ara no és moment d’explicar. Però estan previstes. Estem pendents de la convocatòria oficial de la moció, són dies convulsos en aquest sentit. La convocatòria s’hauria de fer com a molt tard demà. Si no, entendrem que la junta no l’ha convocat dins dels límits legals i és violació flagrant dels estatuts», ha sentenciat Marc Duch, portaveu de Més que una Moció. 

Notícies relacionades

«Haver començat abans. I si no n’ets capaç, haver dimitit abans perquè no ets capaç de dirigir el club. I l’estat d’alarma no afecta la votació, perquè té més forma de toc de queda que d’estat d’alarma. Nosaltres no votarem en bars ni restaurants ni de nit». Jordi Farré, impulsor de la iniciativa, va anunciar ja el divendres que denunciaria la directiva si aquest dilluns no fixa la cita amb les urnes per a l’1 i 2 de novembre.

Després de la celebració de la junta (que començarà a les 13.30 h), el portaveu del club, Josep Vives, compareixerà en roda de premsa, a les 19 hores, per enumerar les conclusions de la reunió. Tot apunta que si la directiva no obté un suport legal per posposar el vot de censura per part de la Generalitat, la dimissió en bloc és la sortida més probable. Però res es pot donar per descomptat amb Bartomeu.