LA CRISI BLAUGRANA

Piqué ataca Bartomeu en vigílies del clàssic

«És una barbaritat que el club s'hagi gastat diners en atacar-nos», denuncia un dels capitans del Barça

«Si en algun moment els jugadors hem tingut aquest poder és perquè altres persones no l'han volgut exercir»

marcosl41851483 barcelona   29 01 2018   deportes   gerard piqu   junto al p201023075747

marcosl41851483 barcelona 29 01 2018 deportes gerard piqu junto al p201023075747 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts

No parlava des de Lisboa quan es va posar a disposició del club per fer un pas al costat i abandonar, si era necessari, el Camp Nou. Però Gerard Piqué, un dels capitans del Barça, ha decidit trencar aquest silenci just en la vigília del clàssic i després d’haver renovat amb el club blaugrana fins al 2024. Si compleix aquest nou contracte, adequat a la reforma salarial que li ha plantejat la directiva, tindria 37 anys. En una entrevista amb ‘La Vanguardia’, Piqué ha criticat amb duresa Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana. I per molts motius.

Primer, el capità ha posat el focus en el ‘Barçagate’, l’escàndol de les xarxes socials encara no resolt. «És una barbaritat que el club s’hagi gastat diners en criticar-nos», ha declarat el defensa en al·lusió al fet que el club va contractar una empresa que va crear comptes a les xarxes socials per criticar llegendes blaugranes i jugadors de l’actual plantilla, com el mateix Piqué o Messi, entre d’altres.

No «em va semblar coherent fer fora Valverde a mitja temporada anant líder i havent guanyat les dues Lligues anteriors» (Piqué)

En aquest sentit, el central apunta directament a la figura de Jaume Masferrer, assessor personal de Bartomeu. «Encara està treballant en el club i això és molt dolorós», ha remarcat Piqué, dolgut també per les formes que ha tingut la directiva d’encarar la rebaixa salarial de la plantilla.

El defensa es queixa que «les formes del club han sigut molt dolentes» en la rebaixa salarial a la plantilla

Ho diu ell, just després d’haver firmat la seva renovació. «Les formes del club han sigut molt dolentes, estem en total desacord», ha assegurat després de reconèixer que sí que ha firmat la renovació «perquè el Barça m’ho ha donat tot, així que m’he posat a la seva disposició».

No entén Piqué les decisions esportives adoptades per Bartomeu. No entén encara l’acomiadament de Valverde el mes de gener passat. «No em va semblar coherent fer fora l’entrenador a mitja temporada anant líder i havent guanyat les dues Lligues anteriors», ha indicat el defensa, recordant que «si en algun moment els jugadors hem tingut aquest poder és perquè altres persones no l’han volgut exercir».

«Li vaig demanar a Leo que aguantés, el Camp Nou ha de portar el seu nom. Messi s’ho mereix tot» (Piqué)

Després, el central ha abordat el futur de Messi amb el burofax que li va enviar al club per anunciar-li aquest estiu que desitjava anar-se’n del Camp Nou. «Li vaig demanar a Leo que aguantés, el Camp Nou hauria de portar el seu nom. Messi s’ho mereix tot», ha confessat un dels capitans de la plantilla, tot i que ha admès que aquest convuls estiu no va parlar gaire amb l’estrella argentina. «No vaig tenir gaire contacte amb ell aquells dies, era un tema molt personal».

El missatge a Leo

Sí que ha reconegut Piqué, en canvi, que li va enviar un missatge a Messi en aquells dies tan agitats on s’estava decidint el seu futur. Ell volia anar-se’n, però Bartomeu no el va deixar. «Recordo que li vaig enviar un missatge dient: ‘És un any i després ve gent nova’». Al final, l’argentí es va quedar. «Amb un jugador que fa 16 anys que és al club estàs obligat a arribar a un acord amb ell», ha assegurat el defensa.

«Em sorprèn que gent com Pep, Puyi, Xavi o Valdés no estiguin al club. Alguna cosa no s’està fent bé» (Piqué)

Notícies relacionades

«¿Com pot ser que el millor jugador de la història, que hem tingut la santa sort de disfrutar, s’aixequi un dia i enviï un burofax perquè sent que no l’estan escoltant? Tot és massa xocant», es pregunta Piqué. I es respon Piqué. «¿Què està passant? Leo s’ho mereix tot. L’estadi nou ha de portar el seu nom i després el del patrocinador. Hem de preservar les nostres figures, no desprestigiar-les».

En aquest sentit, el capità va anar una mica més enllà: «Em sorprèn que gent com Pep, Puyi, Xavi o Valdés no estiguin al club. Alguna cosa no s’està fent bé». I després sobre el vot de censura, Piqué ha reconegut que «el club és més viu que mai perquè aconseguir 20.000 firmes amb la conjuntura actual em sembla una barbaritat. Que hi hagi tanta gent que es rebel·li quan no et pots manifestar a causa de la pandèmia demostra que el club no està adormit».