negociació salarial

Els jugadors del Barça qualifiquen de «vergonyosa» l'actitud de la directiva

Els futbolistes afirmen que «no tolerarem que la situació actual serveixi de pretext per abusar dels nostres drets», en una dura missiva que visualitza la guerra oberta entre dirigents i vestidors

marcosl55508892 soccer football   champions league   group g   fc barcelona 201022163034

marcosl55508892 soccer football champions league group g fc barcelona 201022163034 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts

La guerra oberta entre els jugadors del Barça i la directiva s’agreuja cada dia. Els capitans de l’equip, amb Leo Messi al capdavant, han respost en una carta consensuada pels seus assessors jurídics a l’intent de la directiva de Josep Maria Bartomeu de modificar els seus contractes per alleujar la delicada situació econòmica del club. Els futbolistes qualifiquen de «vergonyosa» l’actitud del club i adverteixen que no permetran que es «conculquin els nostres drets». La taula de negociació es va constituir hores després que el club oficialitzés les renovacions de Gerard Piqué, Clément Lenglet, Marc-André Ter Stegen i Frenkie De Jong.

A la carta, a la qual va tenir accés el diari ‘El Mundo del Siglo XXI’ i que porta la firma dels quatre capitans del primer equip i els quatre del filial, demanen que es respectin els seus drets i qualifiquen de «vergonyosa i pobra» l’actitud del club. Remarquen també la unitat del vestidor.

«La normativa laboral i sectorial reconeix el nostre dret que el procediment es desenvolupi de manera específica en el nostre col·lectiu. No tolerarem que el club conculqui els nostres drets amb els arguments abocats a la seva carta, que consideren que l’única manera d’obtenir el seu objectiu és a través d’accions conjuntes de tots els col·lectius i seccions del club, quan alhora reconeixen, entrant en una clara contradicció, que algun d’aquests col·lectius i seccions ja han fet els ajustos econòmics que pretenen», afirmen els jugadors.

«Ens resulta vergonyós –afegeixen– que plasmin per escrit que els nostres drets estan garantits, oferint-nos l’elecció d’un representant del nostre col·lectiu en una taula de 13 membres, de manera que, en realitat, la nostra capacitat dissuasòria és nul·la».

Notícies relacionades

Els jugadors es neguen a formar part d’una sola taula de negociació, juntament amb els empleats del club, i així ho expressen a la dura carta. «No hem figurat a cap cens d’eleccions sindicals ni hem sigut electors, de manera que el Comitè d’Empresa que hi ha en el club no ostenta la nostra representació». I de nou llancen un dard a la Junta Directiva i expressen el seu «malestar i profunda decepció que aquestes maniobres dels dirigents del club, mancats de qualsevol suport legal, estan causant en el nostre col·lectiu, per tal com posen en relleu que la nostra única voluntat és imposar unilateralment les seves decisions, ignorant qualsevol opinió discordant respecte a això».

En la missiva els futbolistes remarquen la unitat del vestidor: «Tots els membres de la plantilla estem units i som conscients de la situació causada per la pandèmia, i som els primers a esforçar-nos per ajudar el nostre club, com ja hem fet, però en cap cas tolerarem que serveixi de pretext per abusar dels nostres drets».