L'ACTUALITAT BLAUGRANA

El Barça se cita amb el Partit Comunista rus

Tot i que sembli sortit d'una novel·la de Montalbán el partit serà real aquest divendres al Palau

captura-de-pantalla-2020-10-04-a-las-191004-1

captura-de-pantalla-2020-10-04-a-las-191004-1

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿S’imaginen que Vox tingués un equip de futbol? ¿O que ERC en tingués un de bàsquet? ¿O Podem un d’handbol? Doncs el Partit Comunista rus té equip de futbol sala. I dels milloret del continent, a més. I ve a Barcelona a enfrontar-se al Barça. Sembla una història creada en la ment de Manuel Vázquez Montalbán però és real. El KPRF és el rival aquest divendres (21.00 h) dels blaugranes en les semifinals de la ‘final four’ de la Champions, que se celebra aquest cap de setmana al Palau Blaugrana.

¿Com ha arribat fins aquí? Doncs la idea va néixer per casualitat el 2003 amb un torneig amb altres partits polítics abans de les eleccions a la Duma, el Congrés rus. Van guanyar el campionat i el Partit Comunista, que té equips en un centenar d’esports (gimnàstica, natació, voleibol i escacs, entre d’altres), va decidir donar continuïtat a aquest conjunt, que va anar pujant categories a la Lliga russa i va començar a contractar jugadors professionals el 2007. Allà va aterrar fa quatre anys Lin, després de deixar el Palau.

«Els meus amics i la meva família volen el millor per a mi i quan se’n van assabentar em van fer les típiques preguntes del partit comunista, política i tot això. Però sempre que n’hem parlat o han vingut han pogut comprovar que al final aquí no es barreja la política i esport: l’esport és esport i la política és política», explica l’ala de Segòvia, campió d’Europa tant amb Espanya com amb el Barça. «Potser és estrany perquè no ho hem vist abans. A Espanya no hi ha aquesta possibilitat i no sé com seria tal com estan les coses en la política. Pot sonar diferent però aquí no es barreja res. Nosaltres fem la nostra».

Edició atípica

El president del club és Iván Melnikov, homònim fill del vicepresident del Partit Comunista i que al seu dia va ser entrenador d’aquell primer equip de futbol sala. De la mà de Lin, el bloc comunista va conquerir l’agost per primera vegada la Lliga russa. «Som un dels millors d’Europa i ens ho hem guanyat a pols. Aquest club ha tingut una trajectòria ascendent, sempre cap amunt, i després de ser subcampions de Lliga l’any passat aquest hem sigut campions i jugarem la ‘final four’. Estem tots molt contents de formar part de la història d’aquest equip», sentencia el veterà jugador espanyol.

Notícies relacionades

La fase final de la Champions de la temporada passada s’hauria d’haver disputat a l’abril a Minsk, però s’acabarà disputant a l’octubre a Barcelona. El Múrcia s’enfrontarà divendres al Tyumen rus i el Barça es mesurarà en l’altre semifinal al KPRF, en què, a més de Lin, hi ha dos altres exblaugranes: Rómulo i Raúl Gómez

«Tinc moltes ganes de jugar aquesta Champions una mica atípica, que l’hauríem d’haver jugat abans però es va ajornar pel coronavirus. I de fer-ho al Palau, de tornar a la que ha sigut i sempre serà casa meva. Tinc ganes de veure excompanys i tornar a jugar al Palau, tot i que serà una mica trist que per aquesta situació no pugui ser amb l’afició a les grades. Sense els Dracs no serà el mateix espectacle, però els jugadors intentarem donar el millor possible a la pista», comenta Lin.