reprovació al president

Més que una Moció vol interventors en la validació de firmes

Els promotors de l'acció contra Bartomeu demanen al club garanties de transparència i que la comprovació sigui ràpida i àgil

La mesa del vot de censura queda configurada amb els cinc membres per procedir des d'aquest dimarts a la verificació dels avals

zentauroepp54975179 barcelona  17 09 2020   deportes  marc duch portavoz   de la200918212245

zentauroepp54975179 barcelona 17 09 2020 deportes marc duch portavoz de la200918212245 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La mesa de la moció de censura es constitueix aquest dimarts per procedir a la validació de les 20.731 firmes que va entregar el col·lectiu Més que una Moció per votar la continuïtat o la deposició de Josep Maria Bartomeu. El club ha esgotat el primer termini dels 10 dies hàbils (els avals es van entregar el 17 de setembre) per designar els cinc components d’aquesta mesa que establirà la logística per a la comprovació d’aquestes firmes. Tindrà 10 dies hàbils més per fer-ho, de manera que el ritme de treball del club haurà d’augmentar sensiblement. Són necessàries 16.521 firmes vàlides perquè la moció prosperi.

Jordi Farré i Josep Triadó seran els dos representants dels promotors, i Marta Plana i Jordi Argemí, al principi, seran els dos directius designats pel Barça. Josep Maria Vallbona és el representant de la Federació Catalana de Futbol (FCF), el cinquè membre de la mesa i l’àrbitre per decidir qualsevol diferència en el protocol de revisió. 

Grafòleg i trucada

La primera sorgirà sobre el procés de validació. Més que una Moció vol garanties del club perquè la comprovació sigui ràpida i àgil i compti amb totes les garanties. Els promotors desitjarien comptar amb diversos interventors en funció de les taules que es preparin per analitzar les més de 20.000 firmes. «És imprescindible que el club sigui diligent en l’anàlisi formal de les paperetes», sol·licitava Marc Duch, un dels seus portaveus. El grup espera que els directius no pretenguin revisar cada firma amb un grafòleg i una trucada al soci per verificar l’autenticitat de la seva adhesió, com s’especula, sinó només les paperetes que generin algun dubte, per evitar l’alentiment que patiria el procés.

«Ens genera molta incomoditat que se sospiti que el soci és capaç de cedir a conductes irregulars o de ser presumptament procliu al frau», va dir Duch. En el cas que s’estipuli la trucada al soci, exigiria un protocol afegit per a la validació o anul·lació en funció de si existeix o no una resposta del signant.

Notícies relacionades

«Tenim una total confiança en els voluntaris i els treballadors del club», va insistir Duch, respecte al fet que els estatuts no contemplen la presència d’interventors i que la directiva pot oposar-s’hi més enllà de la presència de Farré i Triadó.

Després dels 10 dies hàbils previstos per a l’autentificació de les firmes (el termini acabaria el 12 d’octubre), la mesa tindrà entre 10 i 20 dies per admetre la moció i demanar a la directiva que triï un dia per al referèndum en el qual es votarà el cessament de Bartomeu i la seva junta.

Temes:

Futbol