RESPOSTA AL SUPREM

El Barça se solidaritza amb Torra i veu desproporcionada la seva inhabilitació

El club reitera el seu compromís amb la llibertat d'expressió i el dret a decidir

messitorraok

messitorraok

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça s’ha solidaritzat amb Quim Torra i ha considerat desproporcionada la inhabilitació del president. El club blaugrana denuncia que la decisió del Tribunal Suprem «vulnera greument la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes».

En un comunicat, explica que la defensa de la llibertat d’expressió i del dret a decidir formen part dels principis i del compromís cívic del club. I afegeix que des del Barça s’ha defensat que el conflicte polític que des de fa anys es viu a Catalunya s’ha de resoldre des del «diàleg polític, mai des de la judicialització».

 

Primera entitat catalana que va condemnar la sentència del procés

Una tesi que ja havia reiterat anteriorment, com va passar per exemple quan va ser la primera entitat de Catalunya a reaccionar contra la sentència del judici procés, on també va qüestionar una altra decisió del Suprem. «De la mateixa manera que la presó preventiva no va ajudar a resoldre el conflicte, tampoc ho farà la presó dictada avui, perquè la presó no és la solució.»

Notícies relacionades

Aquest va ser la resposta blaugrana a la condemna per l’1-O, que aquest dijous fa tres anys. Aquell diumenge del 2017, després que les càrregues policials en algunes escoles, estava previst un Barça-Las Palmas al Camp Nou. A les 15.49 hores, 26 minuts abans del xiulet inicial, el club va emetre un altre comunicat en el qual condemnava que s’impedís «l’exercici del dret democràtic i la lliure expressió dels seus ciutadans» i anunciava que «davant l’excepcionalitat d’aquests fets» decidia jugar davant la trobada a porta tancada «després de la negativa de la Lliga de Futbol Professional a decretar el seu ajornament».

Dos directius, Carles Villarrubí i Jordi Monés, van presentar la seva dimissió irrevocable després de la decisió que Josep Maria Bartomeu assenyalaria com «la més difícil de la meva presidència».