EL MERCAT BARCELONISTA

Rakitic, Wagué, Monchu, Suárez i Vidal: així està l'operació sortida blaugrana

El croat, que se'n va anar per 1,5 milions, és l'única venda al mercat ambulant blaugrana

jdomenech51584362 graf7248  cornell   barcelona   04 01 2020   el centrocampis200903184246

jdomenech51584362 graf7248 cornell barcelona 04 01 2020 el centrocampis200903184246 / Alejandro Garcia

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les rebaixes blaugrana acaben el 5 d’octubre tot i que en aquest atípic mercat estiuenc hi ha pocs clients i encara menys algun que vulgui fer un gran dispendi. Mentre espera concretar la marxa de Nelson Semedo al Wolverhampton, anhelada com el mannà per disposar de liquiditat amb què afrontar els reforços reclamats per Ronald Koeman, de moment l’única venda ha sigut la d’Ivan Rakitic.

Ivan Rakitic / Jordi cotrina

Ivan Rakitic, un terç de Gustavo Maia

Després que els traspassos d’Arthur i Cucurella abans del 30 de juny servissin per poder quadrar el balanç econòmic, de moment l’única venda ha sigut la d’Ivan Rakitic. El Barça ja havia intentat vendre el centrecampista croat sense èxit la temporada passada i el jugador s’havia negat a entrar en cap operació aquest estiu. 

«Jo decidiré el meu futur; no soc un sac de patates», va avisar categòricament, i al final s’ha imposat la seva voluntat. Com a Luis Suárez, li quedava un any de contracte, i com el davanter uruguaià acabarà reforçant un rival directe del Barça en la lluita pel títol. 

Amb 32 anys i després de 310 partits (una mitjana de més de 50 per temporada) i 13 títols com a blaugrana, Rakitic torna a la capital sevillana. Per assegurar-se la tornada del jugador balcànic el Sevilla amb prou feines ha hagut de pagar 1,5 milions d’euros, un terç del que el Barça ha desemborsat per Gustavo Maia, davanter brasiler que encara no havia debutat amb el São Paulo. 

Luis Suárez / Jordi cotrina

Luis Suárez repeteix la jugada de David Villa

Tot i que havia apostat fortament pel Calcio, fins i tot s’havia sotmès a un examen d’italià per tenir la nacionalitat italiana, sembla que finalment Luis Suárez no es mourà de la lliga espanyola. El tercer màxim golejador de la història del Barça apunta cap a l’Atlètic, seguint els passos que va fer en el seu moment David Villa. El davanter uruguaià renunciarà a una part de la fitxa del seu últim any de contracte i marxarà amb la carta de la llibertat.

Arturo Vidal, adeu a la cresta contracultural

Quan encara pensava que tindria diners per intentar fitxar Lautaro Martínez, el Barça va mirar de posar Arturo Vidal en l’operació amb l’Inter. Finalment el centrecampista xilè se n’anirà a Milà, tot i que encara no s’ha oficialitzat si serà gratis com Suárez o per una quantitat fins i tot menor a la de Rakitic.

Si la cresta punk va ser un símbol contracultural als 70 a l’Anglaterra de Margaret Thatcher la seva ha sigut el signe dels temps al Camp Nou, en una última dècada en què s’ha tornat a posar en qüestió que es puguin guanyar títols sense múscul enmig del camp. Un debat que semblaven haver enterrat Iniesta i Xavi, però que s’ha  revifat amb l’aposta insistent del club per perfils com el d’André Gomes, Paulinho o l’autocoronat Rei Artur.  «El Barcelona ha de canviar la seva manera de pensar, l’ADN està quedant enrere», va deixar anar fa un parell de setmanes en el seu últim gest al Johnny Rotten. Va ser l’últim desafiament contracultural d’un jugador que ha provocat l’aplaudiment dels amants de l’empenta i l’exasperació dels devots del joc de toc i posició.

 

Moussa Wagué (al centre) i Junior Firpo (dreta), en un entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. / FCB

Moussa Wagué, nova cessió per al carriler

El defensa senegalès, que va marxar el gener al Niça, posa ara rumb a Grècia, on jugarà una temporada cedit al PAOK de Salònica. Wagué, de 21 anys, va arribar fa dos a Barcelona, però amb prou feines ha jugat sis partits amb el primer equip. A primers d’any va provar sort a la lliga francesa, on només va poder disputar cinc partits abans que el coronavirus provoqués la suspensió definitiva de la competició. Ara espera que el seu nou ‘Erasmus’ hel·lè sigui més exitós que l’anterior. El PAOK no pagarà res per la cessió, però es farà càrrec de la fitxa d’un jugador que no comptava per a Koeman. El Barça continua sense haver trobat el relleu de Dani Alves en un lateral dret que ha sigut un dels punts febles de l’equip. Ni Douglas, ni Montoya, ni Semedo, ni Sergi Roberto ni Wagué han aconseguit fer oblidar el carriler brasiler. Amb Wagué fora i Semedo a punt de marxar, el club treballa per trobar un altre ‘dos’, amb Sergiño Dest com a prioritat, malgrat que el Bayern Munic també persgueix el lateral de l’Ajax i la selecció dels EUA.

Monchu. / fcb

Monchu, el capità del filial fa la maleta

Notícies relacionades

Monchu va ser l’únic del planter que va debutar durant l’efímera era de Quique Setién. I el capità del filial ho va fer en gran, a la tornada dels vuitens de la Champions davant el Nàpols. Però després que el Barça B no aconseguís tornar a Segona i veient que fins i tot Riqui Puig tindrà poques opcions de jugar en el 4-2-3-1 Koeman, el centrecampista deixarà la que ha sigut casa seva els últims vuit anys. 

Amb 21 anys acabats de fer, se n’anirà de moment només per un curs i no gaire lluny, ja que jugarà al Girona.  No serà l’únic jugador del filial que haurà de fer les maletes. Després de l’ascens frustrat del filial, Akieme també marxarà cedit una temporada a l’Almeria, amb un opció de compra obligatòria de 3,5 milions si juga 22 partits amb el conjunt andalús. Qui sap què hauria passat si a l’explosiu lateral esquerre no li haguessin anul·lat aquell gol en el partit per l’ascens amb el Sabadell. Collado, un altre talent de la Masia amb bona fama, podria ser el següent.