ESCAC AL PRESIDENT DEL BARÇA

La moció de censura contra Bartomeu aconsegueix 20.731 firmes

Els impulsors de la iniciativa aconsegueixen 4.000 rúbriques més de les que necessitaven sumant més que les de Laporta i Giralt junts

«Si jo tingués 20.000 socis en contra, dimitiria. Però dubto que ho faci», diu Marc Duch, un dels líders del projecte per enderrocar el dirigent

cotrina

cotrina

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En plena pandèmia i sense poder recollir firmes el dia de partit, els crítics amb Josep Maria Bartomeu han superat folgadament les 16.521 firmes necessàries per posar en marxa la moció de censura. Els impulsors d’aquesta iniciativa han acudit exultants al Camp Nou amb 20.371 firmes, un xifra rècord, 4.000 més del que necessitaven i el doble de les obtingudes per Oriol Giralt el 2008.

«Si jo tingués 20.000 socis del Barça en contra, dimitiria. Però dubto que ho faci», ha declarat Marc Duch, portaveu de ‘Més que una moció’, a la porta de l’oficina d’atenció al soci al Camp Nou després de completar una recollida de firmes espectacular, trencant tots els registres, creant un altre focus de tensió en la directiva de Bartomeu, que viu el seu pitjor any com a president al Camp Nou. 

Fins ara només hi havia hagut tres intents de deposar un president blaugrana: el de Joan Laporta i l’Elefant Blau contra Josep Lluís Núñez el 1998; el d’Oriol Giralt contra Laporta el 2008 i el d’Agustí Benedito  contra Bartomeu el 2017. Les dues primeres mocions sí que van passar la tria, tot i que sense poder provocar a les urnes la caiguda del president (que requereix un 66,6% de vots contraris a la seva gestió). L’última, malgrat que és la que més firmes havia obtingut fins ara (12.504), no va aconseguir reunir el suport necessari ja que el 2013, amb Sandro Rosell de president i Bartomeu de vicepresident, es van canviar els estatuts per pujar del 5% al 15% el percentatge mínim de socis necessaris per poder forçar el plebiscit. 

Notícies relacionades

Tres anys després de l’intent fallit de Benedito, els crítics amb la directiva actual han aconseguit 8.000 rúbriques més, mobilitzant el descontentament després d’un any en blanc, al qual s’ha unit el ‘Barçagate’ i l’intent de Messi de deixar el Camp Nou, fart de Bartomeu. Les paraules de l’estrella argentina, que va acusar que el president no tér paraula i va denunciar que «fa temps que no hi ha projecte, es van fent malabars i tapant forats», han sigut el combustible que ha disparat Més que una Moció, que agrupa a vuit grups de socis i a tres precandidatures a la presidència del club: Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernàndez Alà. El dia que es compleixen 20 anys de l’arribada de Leo a Barcelona han arribat a un objectiu que semblava gairebé impossible amb l’ajuda indirecta del geni de Rosario.

Procés de validació

En la moció de censura de Laporta contra Núñez es van acceptar 5.664 de les 6.014 rubriques (94%) i en la de Giralt 9.145 de 9.473 (97%). Però l’ampli matalàs obtingut fa estar convençuts els impulsors que passaran també amb molt marge el procés de validació. «Hem sigut molt rigorosos en la comptabilitat», va apuntar Duch, assenyalant que que si se supera el 6% de firmes invalidades «serà sospitós», però convençut que no passarà «gens estrany». Si no hi ha contratemps i la pandèmia no evita que es pugui votar, els crítics de Bartomeu estan convençuts que també golejaran en el referèndum: «amb aquestes xifres, calculem que, a Bartomeu, haurien de donar-li suport 12.000 socis en les urnes i no crec que no n’hi hagi 12.000 que ho fessin», va advertir Farré, que va recordar que el coronavirus no havia evitat, per exemple, que a Galícia i al País Basc se celebressin eleccions aquest any.