EL MISSATGE DEL TÈCNIC

Koeman: «Amb la seva qualitat, Messi trobarà l'espai en l'evolució de l'equip»

«Soc un entrenador a qui li agrada la disciplina i la bona organització de l'equip», afirma el nou entrenador del Barça

«M'agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge», diu

marcosl54554773 barcelona 19 08 2020   deportes   el holand s ronald koeman 200824125534

marcosl54554773 barcelona 19 08 2020 deportes el holand s ronald koeman 200824125534 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ronald Koeman no perd el temps. Inicia la seva segona setmana de feina al Barça executant les últimes reunions individuals que li falten amb els jugadors per explicar-los els seus plans. «M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge», ha indicat el tècnic holandès, que va obrir aquesta sèrie de xerrades amb Leo Messi, el capità.

«És un plaer tenir un jugador com Messi a l’equip», ha dit Koeman en una entrevista amb Barça TV, convençut que el disfrutarà aquesta temporada, malgrat els dubtes que té el capità, que li va traslladar en aquesta cita de la setmana passada que es veu més fora que dins del club. «Amb la seva qualitat, trobarà l’espai en l’evolució de l’equip», ha afegit el tècnic.

Es tracta, com insinua l’entrenador, de trobar un dibuix tàctic en què Messi sigui, com havia sigut fa uns anys, el punt final d’un equip que estigui organitzat, ara sí, de manera diferent. Refrescar el Barça per donar un nou ecosistema al capità, amb més energia i cames fresques al seu voltant.

Recuperar l’orgull

Koeman ha indicat, a més, que pretén recuperar l’orgull a la seva plantilla. I no només això, sinó que vol anar una mica més enllà: «El més important és saber, ja siguis entrenador, jugador o empleat del Barça, que estàs en el millor club del món. I res pot ser millor. Som molt afortunats de ser part d’aquest club», ha afegit l’holandès, convençut que aquesta és una de les claus per formar un esperit nou al Camp Nou.

Koeman, en la seva presentació com a entrenador del Barça. / JORDI COTRINA

«Cruyff és un dels entrenadors de qui més vaig aprendre» (Koeman)

En l’aspecte tàctic, Koeman ha tornat a admetre la influència que li va deixar Cruyff. «És un dels entrenadors de qui més vaig aprendre, especialment durant l’època que vam passar junts al Dream Team. I no només com a jugador, sinó també com a entrenador», ha admès el tècnic, que vol posar en pràctica la mateixa combinació que va portar Cruyff a l’èxit. «Jugar un futbol ofensiu i guanyar títols. Aquesta és la filosofia que intentarem tenir. Hem de jugar bé i que els culers disfrutin. I, evidentment, guanyar, perquè això és el més important», ha dit.

Koeman, en la seva presentació. / JORDI COTRINA

«M’agrada dominar el joc, als holandesos ens agrada el futbol ofensiu» (Koeman)

Després el nou entrenador ha traslladat les idees que vol imposar en el seu nou Barça. «Soc un entrenador a qui li agrada la disciplina i la bona organització de l’equip. M’agrada dominar el joc, als holandesos ens agrada el futbol ofensiu», ha recordat Koeman, apel·lant a l’esperit lúdic.

 

Notícies relacionades

«Com a entrenador necessites disfrutar del futbol. Vam començar a jugar a futbol perquè estimem l’esport. Per tant, si dones tot el que tens amb un somriure, és millor. És necessari disfrutar i crear un ambient a l’equip en el qual tots sentin que treballen junts i treballen feliços».

En aquest sentit, ha explicat com es comunica amb la plantilla. «M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge», ha sentenciat Koeman.