PLANES, EL SUCCESSOR

El Barça anuncia la marxa d'Abidal

El Barça informa de la sortida del secretari tècnic abans de fer «una àmplia reestructuració al primer equip»

L'executiu francès es va enfrontar a Messi el passat mes de gener després de la tumultuosa destitució de Valverde

zentauroepp51737813 bartomeu abidal200205091028

zentauroepp51737813 bartomeu abidal200205091028 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Eric Abidal, el secretari tècnic del Barça, abandona el Camp Nou. Ho fa just abans que s’iniciï, segons va informar el mateix club, «una àmplia reestructuració del primer equip». Una renovació que s’havia de fer des del «consens entre el secretari tècnic», que ja no és l’executiu francès, a qui ni s’anomenava en aquesta informació oficial de dilluns, i Ronald Koeman, l’entrenador escollit per pilotar la reconstrucció. Ramón Planes, que era l’ajudant d’Abidal, serà el seu successor.

Després de la golejada rebuda contra el Bayern a Lisboa (2-8), va caure primer Setién, que només ha resistit set mesos al Camp Nou, i ha caigut hores més tard Abidal. Ni un dia ha passat entre les dues sortides, en un clar intent per la directiva de Bartomeu de visualitzar el canvi i allargar, alhora, una mà cap a Messi.

«Abidal ens ha comunicatque volia deixar el càrrec. És una decisió personal d’ell i l’hem d’acceptar», diu Bartomeu

Tot i que fonts de la junta afirmen que ha sigut l’executiu qui ha fet el primer pas per desvincular-se del club, prenent la iniciativa, assumint que hi tenia molt poc futur. I més en la nova era on Koeman tindrà molt més poder, tenint en compte que Abidal estava sentenciat des del mes de gener passat quan es va enfrontar a Leo Messi, que li va respondre amb duresa a través de les xarxes socials.

Però llavors Bartomeu no podia debilitar encara més el secretari tècnic, el quart que abandona el càrrec en els últims cinc anys de mandat. «Abidal ens ha comunicat que volia deixar el càrrec. És una decisió personal d’ell i l’hem d’acceptar», ha dit el president a Barça TV.

Estava condemnat des d’aleshores i ara, just a l’inici del mercat de fitxatges, altes i baixes, s’ha fet efectiva aquesta decisió, malgrat que la directiva l’havia ratificat dilluns passat. I hores més tard, sempre segons la versió del club, era ell qui obria la porta de sortida.

Va començar primer prescindint de Zubizarreta per la crisi d’Anoeta després de la baralla entre Messi i Luis Enrique; després no va renovar la confiança a Robert Fernández, impulsor dels fitxatges de Dembélé i Coutinho per suplir la marxa de Neymar; també va obrir la porta a Pep Segura, perquè confiava en Abidal. Confiança que el president li ha retirat en un moment clau, perquè s’enfronta a una necessària i profunda remodelació de la plantilla.

Entre Zubi i Robert hi va haver una efímera comissió tècnica, que amb prou feines va durar sis mesos, formada per Carles Rexach i Ariedo Braida, assessors esportius del president Bartomeu, i els directius Javier Bordas i Jordi Mestre. 

Relleu a casa

Notícies relacionades

«El Barça i Abidal han arribat a un acord per a la rescissió del contracte que unia les dues parts», ha informat el club en un comunicat on es mostra molt més carinyós i agraït amb el francès que amb Setién. «El club expressa públicament el seu agraïment a Eric Abidal per la professionalitat, el compromís, la dedicació, el tracte positiu i pròxim que ha mostrat sempre cap a tots els estaments que formen la família blaugrana i li desitja molts èxits en el futur».

Amb Setién, tot va ser, en canvi, molt més breu. «La junta directiva ha acordat que Setién deixi de ser entrenador del primer equip». No hi va haver cap agraïment al tècnic càntabre ni tanta proximitat en aquest fred comunicat.