27 set 2020

Anar al contingut

«EL CLUB NECESSITA CANVIS»

Gerard Piqué: «Vergonya és la paraula»

El defensa s'ofereix a ser «el primer» en anar-se'n perquè el Barça reaccioni «perquè, ara sí, hem tocat fons»

Joan Domènech

Gerard Piqué: «Vergonya és la paraula»

Michael Regan UEFA via Getty Ima

Gerard Piqué va ser la primera reacció del Barça tot just acabar el vergonyós i vergonyant 2-8 encaixat davant el Bayern, la pitjor derrota de la història en competicions europees. «Ara sí que ja hem tocat fons», va admetre el central per la insòlita contundència del marcador. Un resultat que no permet mitges tintes ni interpretacions.

«Vergonya és la paraula», va verbalitzar Piqué al consumar-se el final d’un partit «horrible» que li va produir una sensació «nefasta». Mai l’havia experimentat. Ni cap dels milers ni milions de culers. «No es pot anar així per Europa, perquè no és la primera ni la segona ni la tercera», va recordar, sense anomenar altres derrotes doloroses com la de Torí (3-0), la de Roma (4-1) i la de Liverpool (4-0), que van significar, les anteriors eliminatòries de la Champions. En totes va ser-hi Piqué. I Messi. I Suárez. I Busquets. I Alba...

«Espero que serveixi d’alguna cosa», va dir, entenent que la utilitat del marcador ha d’originar una revolució. «El club necessita canvis, no parlo d’entrenador ni de jugadors; el club necessita canvis de tot tipus», va precisar apuntant a les altes esferes de l’entitat, com el president Josep Maria Bartomeu.

«Jo m’ofereixo el primer si ha de venir sang nova. Soc el primer en anar-me’n per canviar aquesta dinàmica», insistia Piqué amb la veu entretallada. Després de tornar al Barça el 2008, després de l’última temporada sense títols, ha viscut la millor època de la història i el final de cicle.

 

Temes: Futbol