EL DUEL DE LA CHAMPIONS

Setién medita l'estil del Barça

Semedo, Sergi Roberto, Rakitic, Vidal i Griezmann són els aspirants a les vacants que es dibuixen en l'alineació davant el Bayern

Els elegits per acompanyar els vuit fixos marcaran la idea de joc blaugrana i el grau d'ambició de l'entrenador davant el bicampió alemany

ENTRENAMIENTO DEL BARCELONA EN LA CIUDAD DEPORTIVA

ENTRENAMIENTO DEL BARCELONA EN LA CIUDAD DEPORTIVA / © MIGUEL RUIZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alineació davant el Nàpols sortia sola per falta de jugadors. La del Bayern de Munic exigeix donar-li una volta. O moltes. Hi ha vuit jugadors fixos en la idea de Quique Setién, però en funció dels elegits a les altres tres places hi haurà un missatge implícit sobre el Barça que es veurà.

El tècnic té diverses opcions. Cinc, per concretar. Cinc aspirants a aquests tres punts. Els noms imprimiran un segell que indicarà quin és el plantejament blaugrana.

A vuitens no hi havia gaire per elegir, amb només 13 jugadors del primer i dos d’ells, Neto i Junior Firpo, amb la condició de suplents durant tot l’any. Una setmana més tard, Setién podrà escollir i descartar. Tindrà Sergio Busquets i Arturo Vidal, que van estar sancionats, i tindrà Ousmane Dembélé, que viatjarà a Lisboa, tot i que les opcions de reaparèixer davant el bicampió alemany són remotes. Dependrà de la seva pròpia confiança.

Messi, protegit

Sí que jugarà, tret d’accident, Leo Messi. En la tornada als entrenaments, va poder exercitar-se amb aparent normalitat. Un embenat fins al genoll li protegia la cama esquerra i recordava els altres que no podien tocar-lo, que davant el Nàpols va patir un fort cop que no li va impedir, no obstant, acabar el partit.

Griezmann, a la mitjapunta, si continua el 4-4-2, seria la versió més atrevida

Vuit places en l’onze titular són indiscutibles: les de Ter Stegen, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Messi i Suárez. Queden com a discutibles les de lateral dret, interior dret i la figura del mitjapunta (si Setién continua amb el 4-4-2 en rombe) o la d’extrem esquerre; en aquest supòsit, l’únic candidat és Antoine Griezmann.

Vidal serà l’indicatiu

També opta a la de mitjapunta el davanter francès per acompanyar Messi i Suárez. Si fos un altre l’elegit, per exemple Arturo Vidal, ja marcaria una idea primària de contenció. El centrecampista xilè ha exercit d’interior i d’enganxall amb els dos davanters que quedarien despenjats a dalt a les espera del subministrament de pilotes.

Sergi Roberto opta a dos llocs: el de lateral, en pugna amb Semedo, i el d’interior, en detriment de Rakitic

En aquest supòsit, donant un lloc a Vidal al centre del camp, quedaria pendent la plaça d’interior dret, amb repercussions al lateral dret. Sergi Roberto té tantes opcions per exercir de defensa (el sacrificat seria Semedo), com de centrecampista, cosa que negaria la titularitat de Rakitic. Tot dependrà del grau d’ambició que tingui Setién per enfrontar-se a un Bayern que presenta els millors números de la Champions: o surt a jugar-li de tu a tu o es queda al darrere.

L’ídol és Busquets

Notícies relacionades

Tindrà més centrecampistes per triar la temporada vinent. Dijous arriben els que estaven cedits. Entre ells, Aleñá, Rafinha i Matheus Fernandes, fitxat en el mercat d’hivern i cedit al Valladolid.

«Sempre m’he fixat en molts jugadors, però el primer de tots va ser Busquets, sempre em vaig inspirar en ell», afirma el brasiler, de 22 anys. Tres partits va jugar a Pucela, dos de titular. Quan iniciï la pretemporada a Sant Joan Despí podrà exhibir les seves virtuts: «Soc un jugador alt, ràpid, que guanyo bastant l’adversari, perquè tinc una bona velocitat. Robo molt la pilota també, tinc una bona pressió i soc tècnic», es va definir a Barça TV.