EL DUEL DE LA CHAMPIONS

Monchu, Mingueza, Konrad, Reis i Jandro, els desconeguts convocats del Barça

Setién, que ha cridat 9 jugadors del filial per als vuitens davant el Nàpols, diu que ja té l'alineació dedicida

jdomenech54275663 entreno del fc barcelona   riqui puig200807174204

jdomenech54275663 entreno del fc barcelona riqui puig200807174204

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Quique Setién ja té decidida l’alineació del Barça que presentarà davant el Nàpols en l’enfrontament dels vuitens de final d’aquest dissabte. Ha disposat de molt temps per pensar aquest onze titular des que va acabar la Lliga el 19 de juliol, però també és veritat que no pot comptar amb jugadors per poder elegir el que desitjaria oposar davant el quadro italià  en la Champions.

L’entrenador del Barça ha hagut de convocar nou jugadors del filial i ni tan sols ha completat la llista. La convocatòria de Setién exhibeix noms desconeguts, més propis d’una primera eliminatòria copera que d’una cita europea crucial. Només n’hi ha 13 de disponibles al primer equip.

Les grans novetats són Mingueza (dorsal 44), Konrad (45), Reis (46) i Jandro (47), que mai havien estat cridats pel primer entrenador. Més freqüent ha sigut llegir el nom de Monchu, tot i que no ha disputat cap minut, i el d’Iñaki Peña, com a tercer porter, en la mateixa situació, i el del central Ronald Araujo. I molt més coneguts són els d’Ansu Fati,  habitual en la llista des que va debutar el mes d’agost passat, i Riqui Puig, que s’ha fet un lloc a l’equip.

«Són partits especials i els posem en una situació a què no estan acostumats, però hi ha xavals amb molta desimboltura i atrevits i ho faran bé», explica Setién 

Ansu Fati, durant el Barça-Athletic. / JORDI COTRINA

«Són partits especials i els posem en una situació a la qual no estan acostumats, però hi ha xavals amb molta desimboltura i atrevits i ho faran bé», va comentar Setién, en una injecció d’ànim als reclutats i als aficionats. 

Alineació cantada

L’alineació més probable de Setién, que no ha volgut avançar-la, surt cantada: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Sergi Roberto, Rakitic, De Jong; Messi, Suárez, Griezmann. El porter Neto i el lateral Junior Firpo són els altres jugadors del primer equip preparats per jugar. Estan sancionats Sergio Busquets i Arturo Vidal, estan lesionats Umtiti i Dembélé i està fugit al Brasil Arthur Melo. Martin Braithwaite no està inscrit. Lenglet, Griezmann i Araujo van rebre l’alta mèdica després de l’entrenament.

Óscar Mingueza, de 21 anys, exerceix de central, tot i que en el Barça B, anava per darrere d’Araujo i Jorge Cuenca (lesionat). Ramón Rodríguez, Monchu (20), Jandro Orellana (19) i Ludovic Reis (20), holandès, són centrecampistes. Konrad de la Fuente és juvenil (19) i davanter com Ansu Fati, tot i que ha acabat la campanya disputant les eliminatòries d’ascens a Segona B.

Dembélé, insegur

Notícies relacionades

Setién ha admès que no havia parlat amb Arthur des que aquest va decidir no tornar des del Brasil després de les setmana de vacances concedida. «La seva situació transcendeix a la meva posició», entén l’entrenador, que cedeix la resolució del cas al club. El centrecampista brasiler, que va arribar la passada matinada a Barcelona, va acudir a mitja tarda d’aquest divendres a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i, després de sotmetre’s a un test de coronavirus, es va posar a disposició de l’entitat blaugrana. Tot i que hagi tornat, cal veure que participi en els partits de la Champions si el Barça es classifiqués per a la final a vuit de Lisboa.

Sí que hi anirà Ousmane Dembélé, que acaricia la reaparició. El davanter no s’ha sentit capaç de forçar la màquina per ser inclòs en la llista contra el Nàpols i Setién tampoc s’hi ha atrevit. «Hauríem hagut d’assumir un risc bastant gran i ell no està en una gran confiança», explicava el tècnic. 

Temes:

Champions Futbol