el pròxim repte

De Jong: «Guanyar la Champions en quatre partits és una oportunitat»

El centrecampista del FC Barcelona opina, no obstant, que el format de l'enfrontament directe facilita que els equips inferiors puguin sorprendre els grans

jdomenech51274368 barcelona  07 12 2019     deportes    de jong superando riva200804171611

jdomenech51274368 barcelona 07 12 2019 deportes de jong superando riva200804171611 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Guanyar la Champions en quatre partits. És una gran oportunitat». Aquesta és la reflexió que fa Frenkie de Jong davant la represa de la temporada. Tres setmanes després d’acabar la Lliga, el FC Barcelona afronta la preparació per abordar l’últim torneig, però el primer en importància per al vestidor, com va verbalitzar l’estiu passat, i l’anterior, Lionel Messi, el capità, que no ha vist de prop el trofeu des del 2015.

Tampoc De Jong, que la temporada passada va viure un disgust, i dels antològics, amb l’Ajax.  L’equip holandès va guanyar el partit d’anada al Tottenham a Londres, i es va col·locar 2-0 a Amsterdam abans del descans. L’onze anglès va empatar i va marcar el 2-3 en el minut 96, que el va classificar per a la final.

Quatre partits que comencen pel del Nàpols aquest dissabte al Camp Nou (21 h). La sèrie continuarà amb els quarts, la semifinal i la final (del 12 al 23 d’agost), a un partit i a la seu única de Lisboa. Si eliminen l’onze italià, els blaugrana s’enfrontaran al vencedor del Bayern-Chelsea i després al supervivent dels partits Manchester City-Madrid i Juventus-Olympique de Lió.

De Jong pugna amb Maksimovic en el Barça-Getafe de Lliga. / jORDI COTRINA

Format nou i emocionant

Tot i que el trajecte és curt (quatre partits) i breu (tres setmanes), De Jong opina que aquesta oportunitat, en el fons, és millor per als equips teòricament inferiors als grans. Un format «nou i emocionant», alhora que més perillós, amb un sol assalt. «El canvi suposa una dificultat, perquè abans jugaves dos partits, i ara un rival petit ho té més fàcil per sorprendre», adverteix el centrecampista.

Seria el cas del Nàpols. No dels futurs i hipotètics adversaris fins a la final. El quadro de la competició del Barça conté tots els favorits. En l’altre, Leipzig, Atlètic de Madrid, Atalanta i París Saint-Germain lluitaran entre si per l’altra plaça de la final a l’estadi La Luz de Lisboa.

Ara, la Champions, més enllà de l’atractiu habitual que provoca entre els futbolistes per tractar-se de la Copa d’Europa, afegeix en el cas del Barça que és l’únic trofeu que pot obtenir aquesta plantilla. «No noto més pressió, és la de sempre», diu l’holandès, tan il·lusionat pel trofeu com a ser-ne partícip des del camp. Durant el confinament ha estat més temps a la grada que a la gespa, a la infermeria que al camp d’entrenament de Sant Joan Despí, on va participar en un xat emès per Barça TV. 

«El Nàpols és un equip molt disciplinat, amb jugadors de molta qualitat i molts de col·locats darrere de la pilota. Al final vam aconseguir un empat. Haurem de fer-ho millor a casa, però estem preparats». El record de De Jong

De Jong, lesionat, observa el Barça-Athletic des de la grada del Camp Nou. / JORDI COTRINA

Mínim rodatge 

Notícies relacionades

De Jong va jugar el primer partit després de l’aturada (13 de juny) en la golejada al Mallorca (0-4). Va ser suplent en el segon contra el Leganés (2-0) i titular en el tercer al camp del Sevilla. Una lesió al soli de la cama dreta durant un entrenament el va tenir aturat un mes. Va reaparèixer amb 12 minuts contra l’Osasuna (1-2) la nefasta nit en què es va perdre la Lliga i amb 32 contra l’Alabès.

Un mínim rodatge abans d’enfrontar-se al Nàpols. Ha arribat a temps. Des del 25 de febrer, quan es va produir l’enfrontament de l’anada, conserva el vague record d’un equip «molt disciplinat, amb jugadors de molta qualitat i molts col·locats darrere de la pilota», descriu, al·ludint a la fortalesa defensiva típica d’un conjunt italià. «Al final vam aconseguir un empat, que no és el millor resultat a la Champions, i haurem de fer-ho millor a casa, però estem preparats», assegura De Jong.