DEBAT SOBRE EL TÈCNIC

Setién, a la corda fluixa

El club, impactat per la ferotge crítica de Messi, busca solucions de cara a la Champions amb el Nàpols

El futur del càntabre, que té contracte fins al 2021, està sent reconsiderat per la junta de Bartomeu

marcosl54152078 barcelona   16 07 2020  deportes        setien y sarabia ttr200717162758

marcosl54152078 barcelona 16 07 2020 deportes setien y sarabia ttr200717162758 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Joan Domènech

Ni Quique Setién sap si s’asseurà el pròxim 8 d’agost a la banqueta del Camp Nou per dirigir el Barça en l’enfrontament de tornada dels vuitens de final de Champions contra el Nàpols (1-1 en l’anada). No ho sap ell perquè haver perdut la Lliga contra el Madrid l’ha deixat en una situació de tremenda debilitat, unit, a més, a la ferotge autocrítica llançada per Messi, el capità. «Una autocrítica global», va reclamar l’argentí. Josep Maria Bartomeu, el president, vol saber com està el tècnic i si se sent encara amb energia.

Després de la deshonrosa derrota contra l’Osasuna, el Barça està debatent sobre el futur del tècnic càntabre, que va assumir el comandament de l’equip al gener quan era líder de la Lliga. I ara, ha perdut la corona de campió contra el Madrid, que li treu set punts d’avantatge, cosa que ha desencadenat una profunda crisi al Camp Nou.

Ensorrament de l’equip

Bartomeu, el president del Barça, havia assegurat diumenge passat que Setién sí que dirigiria l’equip a la Champions. Una cosa que ni el mateix tècnic pot garantir, malgrat que té contracte fins al 30 de juny del 2021, amb opció a un any més.

Bartomeu va garantir fa cinc dies que el càntabre hi seria contra el Nàpols

Ni tampoc el mateix president ho pot assegurar cinc dies més tard. Ja el 29 de juny Bartomeu va anar al domicili d’entrenador amb el vicepresident Javier Bordas, el CEO del club Òscar Grau i el secretari tècnic Eric Abidal. Llavors, li va donar el seu recolzament, però l’equip li ha caigut de tal manera després del confinament, que el club busca solucions perquè no es repeteixi aquest ensorrament a la Champions, l’únic títol que podria guanyar el FC Barcelona aquesta temporada.

Setién, durant el Barça-Osasuna al Camp Nou / JORDI COTRINA

El marge de maniobra del president és reduït. Està al juliol igual que al gener quan va acomiadar Valverde

Tot i que el marge de maniobra de Bartomeu és extremadament reduït per a un canvi d’entrenador. Diumenge s’acomiada l’equip de la Lliga a Vitòria contra l’Alabès ja sense res per fer. I, després, s’hauria de donar una setmana de vacances abans de preparar el retorn a la Champions.

L’opció García Pimienta

És reduït perquè només li queda l’opció de García Pimienta, el tècnic del filial, que ha viatjat avui mateix a Màlaga per preparar el ‘play-off’’ d’ascens a Segona A. Debuta diumenge a Màlaga contra el Valladolid Promesas. És reduït perquè està a mitjans de juliol amb el mateix problema que va tenir al gener quan va prescindir de Valverde.

Notícies relacionades

Llavors, Bartomeu va voler fitxar Xavi, però no hi va haver acord i, a més, les relacions entre tots dos van quedar molt deteriorades. Després va voler contractar Koeman, però tampoc va poder pel seu compromís amb la selecció holandesa. I fins i tot va arribar a pensar el president en Pochettino, l’extècnic de l’Espanyol i el Tottenham. I va imaginar fins i tot l’opció d’Allegri, l’extècnic del Juventus. Al final, va portar Setién.

Ara, amb les relacions trencades entre les ‘vaques sagrades’ del vestidor i el tècnic, el president valora la solució més adequada per reactivar l’equip de cara a la Champions. Setién, mentrestant, es veu capacitat per dirigir el Barça a la Champions, tot i que, com ell mateix va confessar, no sap si el 8 d’agost estarà a la banqueta del Camp Nou.