PROBLEMES PER AL FILIAL

El Barça B jugarà el 'play-off' d'ascens sense Ansu Fati, Riqui Puig ni Araújo

Setién no volia córrer riscos de lesió amb els joves al·legant que la seva plantilla per a la Champions és curta

L'equip de García Pimienta, castigat per les baixes, debuta aquest diumenge davant el Valladolid Promeses

marcosl54142942 barcelona   16 07 2020  deportes       riqui puig marcado po200717141328

marcosl54142942 barcelona 16 07 2020 deportes riqui puig marcado po200717141328 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En una temporada per oblidar fins ara per als culers, l’únic raig d’esperança ha sigut la irrupció al primer equip de dos joves amb desimboltura: Ansu Fati i Riqui Puig. Feia temps que l’ascensor de la Masia i el Camp Nou semblava espatllat. Una situació en la qual no ha ajudat la mala situació en què es troba la Segona B des de fa dues temporades. El Barça B inicia aquest cap de setmana la promoció d’ascens sense poder comptar de moment amb els «fitxatges» d’Ansu ni Riqui ni Ronald Araujo.

Malgrat que el Barça ja no té opcions de guanyar la Lliga a l’última jornada, Quique Setién té intenció de convocar els tres del planter contra l’Alabès, amb la qual cosa es perdrien la primera eliminatòria del Barça B, diumenge davant del Valladolid. «Tenim molt pocs jugadors. Sense ells amb prou feines podríem completar un onze. Sentint-ho molt, no pot ser. Almenys aquesta és la meva actitud», va dir després de la victòria blanca. En cas de passar ronda i, amb la tornada de la Champions a tocar (8 d’agost), ja es veurà si el club prioritza la tornada del filial a Segona, arriscant possibles lesions que llastin un primer equip amb pocs efectius.

Un triple desengany per a Francisco Javier García Pimienta, que s’ha quedat sense un dels seus pilars, un Álex Collado que es perdrà tots els ‘play-off’ després de patir a l’entrenament de dimecres una lesió al peu esquerre que el tindrà 12 setmanes de baixa. A l’entrenador del filial se li acumulen els problemes, perquè a les baixes dels lesionats Collado, Sarsanedas, Hiroki, Labinot i Rosanas s’ha unit ara la decisió de Setién, que no ha volgut córrer riscos amb Ansu Fati, Riqui Puig i Araújo, tenint en compte que disposa d’una plantilla molt curta al Camp Nou davant de la cita decisiva de la Champions. 

«Estem tristos per la baixa d’Álex Collado», ha lamentat García Pimienta, que ha recordat que «ha sigut una peça importantíssima en aquestes dues últimes temporades». El Barça B s’ha guanyat el dret d’aspirar a l’ascens («quedar segons classificats amb la plantilla tan jove que tenim és un premi per a tothom i afrontem el partit contra el Valladolid Promesas amb moltes ganes», ha dit el tècnic), tot i que no podrà competir amb tots els recursos.

Amb nou juvenils

García Pimienta només disposa de 12 jugadors del filial: Iñaki Peña, Lazar Carevic, Morer, Jorge Cuenca, Mingueza, Monchu, Jandro, Ramos Mingo, Akieme, Matheus Pereira, Reyes i Rei Manaj. Per això, el tècnic ha hagut de recórrer a nou futbolistes del Juvenil A blaugrana: Ramon Vila, Álvaro Sanz, Konrad, Nico, Nils, Ilaix, Mika, Jaume Jardí i Gerard Fernández.

«Coneixem la dificultat que tindrà el partit, perquè és un filial amb jugadors de molt nivell, amb una mitjana d’edat una mica més elevada. El Valladolid és un equip que sap a què juga, tenen automatismes molt clars, jugadors experimentats i que han jugat a la primera plantilla i és un rival molt complicat,» ha recalcat l’entrenador del Barça B.

El sistema de promoció

Notícies relacionades

El sistema de promoció fixa que els primers de cada grup de Segona B s’enfronten entre ells a la Rosaleda a partit únic: Logronyès-CD Castelló i Cartagena-At. Balears. Els dos vencedors pugen directes a Segona mentre que els perdedors s’uniran als segons, tercers i quarts restants que guanyaran aquest cap de setmana en la lluita per les altres dues places d’ascens.

El Barça B i el Cornellà s’enfrontaran a l’estadi del Màlaga, respectivament, al Valladolid Promesas i a l’Eivissa (dissabte), i al Sabadell l’espera diumenge l’Atlètic de Madrid BMarbella FC-Peña Deportiva, Cultural Lleonesa-Yeclano i Athletic B-Badajoz completen les eliminatòries. Els vuit supervivents hauran de passar, previ sorteig, dues rondes més per arribar al somni de l’ascens el 26 de juliol.