«NO CREC QUE HAGI FET LES COSES TAN MALAMENT»

Setién: «Per descomptat que em veig entrenant el Barça la temporada que ve»

«Assumeixo la meva part de responsabilitat. Però no tota. No crec que hagi fet tan malament les coses per empatar tres partits», afirma

De Jong i Arthur reben l'alta mèdica i completen la llista de 20 jugadors facilitada per l'entrenador per enfrontar-se a l'Osasuna

aguasch54067438 grafcat9368  sant joan desp   barcelona   10 07 2020   captu200710221528

aguasch54067438 grafcat9368 sant joan desp barcelona 10 07 2020 captu200710221528 / FC BARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Quique Setién es veu al Barça la temporada que ve. No es planteja l’opció de no dirigir l’equip en el curs 20-21, per molt que el president Josep Maria Bartomeu només garantís la seva continuïtat en la Champions. I per molt que es parli de la possible arribada de Xavi a la banqueta. «Per descomptat que em veig entrenant el Barça la temporada que ve. ¡Per descomptat!», ha dit amb enorme rotunditat el tècnic, sense voler valorar les paraules del dirigent.

«Si el president parla, no hi ha res a dir. ¡Què hi haig de dir, jo!», ha afirmat Setién quan li han recordat que Bartomeu es va limitar només a dir que esperava que es complís el seu contracte. El tècnic té un pacte firmat fins al 30 de juny del 2021, per la qual cosa ell se sent legitimat per continuar.

El càntabre creu que hi ha una feina que va més enllà del resultat 

«Per descomptat, darrere hi ha una feina feta, que és el que cal valorar. No només parlo del resultat, sinó que s’ha de valorar si la feina és bona. Així ho entenc jo. Potser hem fet més coses del que molts podien pensar», ha indicat Setién, conscient que quan va arribar al Camp Nou el mes de gener passat l’equip era líder i ara, en canvi, està a punt de perdre el campionat.

«Si busques trobar un culpable sempre és la figura d’un entrenador. Donaria més mèrit al Madrid, que ho ha guanyat tot. Això és més difícil» (Setién)

Setién no se sent com el gran responsable. O l’únic, almenys. «Soc una part més, assumeixo la meva part de responsabilitat, però no totalment. Si busques trobar un culpable sempre és la figura d’un entrenador. No crec que hagi fet tan malament les coses per empatar tres partits. Donaria mes mèrit al Madrid, que ho ha guanyat tot fins ara», ha comentat el tècnic.

No ha volgut entrar en polèmica sobre l’activitat aquàtica que va fer Gerard Piqué en el seu dia lliure.  «¿El codi intern? Doncs no l’he llegit del tot, però em sembla que no hi consta», ha dit el tècnic blaugrana sobre el ‘wakesurf’ que va fer un dels capitans del Barça. Després, ha parlat sobre Messi i la seva inusual falta d’encert en els últims partits. «És veritat que potser hi hagi registres que no està complint en relació amb altres anys», ha reconegut el tècnic». Però tots sabem qui és Messi, no necessita presentació. És un jugador d’un nivell estratosfèric. Tot el que pugui dir d’ell ja ho he dit».

«Arthur tindrà la seva opció si és imprescindible i necessari», diu

Després de l’últim entrenament a la ciutat esportiva, Setién ha facilitat la llista de 20 jugadors per afrontar el penúltim duel de la Lliga. Hi ha dues novetats. Frenkie de Jong i Arthur Melo. Els dos migcampistes han rebut l’alta mèdica. I en el cas de l’holandès és molt important com a rodatge previ per al duel amb el Nàpols en la Champions del 8 d’agost al Camp Nou.

Notícies relacionades

Amb Arthur, en canvi, Setién amb prou feines hi ha comptat des que es va fer oficial la seva marxa a la Juventus a partir de la temporada que ve dins l’intercanvi amb Pjanic, centrecampista de 30 anys. «Ha tornat a la llista, s’està entrenant i tindrà la seva opció si és imprescindible i necessària», ha dit l’entrenador sense un gram d’entusiasme sobre l’escàs futur que espera el brasiler.

El tècnic ha inclòs Riqui Puig, Ansu Fati, Arnau i Araujo, tots quatre del filial, en aquesta relació de 20 futbolistes perquè només en té 16 del primer equip a la seva disposició.