jornada de lliga

El Barça viatja a Sevilla sense De Jong ni Sergi Roberto

Els dos jugadors són baixa per lesió en el partit en què Messi pot marcar el gol 700 de la seva carrera

zentauroepp53778854 leganes  spanish defender unai bustinza  down  chalenges bar200618125138

zentauroepp53778854 leganes spanish defender unai bustinza down chalenges bar200618125138 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts

El Barça de Quique Setién encara perd l’alè. Els pulmons no funcionen a ple rendiment i el joc, segons el mateix entrenador, no té «fluïdesa i subtilesa». Les temudes molèsties comencen a fer acte de presència al vestidor. Ansu Fati va veure retallada la seva participació davant del Leganés per uns dolors que aconsellaven prudència. Sergi Roberto pateix una fissura costal i Frank de Jong acusa una sobrecàrrega al bessó. Els dos últims són baixa en el partit de demà divendres (22 hores) al Sánchez Pizjuán.

El Sevilla de Julen Lopetegui no és un equip al qual t’hi puguis enfrontar coix. Com ha exposat Setién aquest migdia, es tracta d’«un equip que és bastant complicat, molt sòlid, físicament dels més poderosos del campionat». Va guanyar l’estrena de la Lliga davant del Betis i va empatar a un a Llevant, causant una més que correcta impressió als dos partits. Tercer al campionat, aspira a consolidar-se en zona Champions.

El Barça, doncs, requerirà esforços prolongats per guanyar en un Sánchez Pizjuán que no cantarà, rugirà i pressionarà com és habitual. Un benefici, segons Setién, que ha assegurat que veu el seu equip «capaç» de guanyar els nou partits que li queden. «No és probable, però n’és capaç».

Resolts els còmodes exàmens de Mallorca i Leganés, ara toca el Sevilla. Requerirà allà, a part de la capacitat pulmonar i la frescor de cames, de l’encert, evidentment, de Leo Messi, que es troba a una diana dels 700 gols en la seva carrera estratosfèrica. N’ha fet 629 amb el Barça i 70 amb la selecció argentina. «Ens aniria bé que els complís en aquesta jornada. Serà un camp i un rival en el qual necessitarem tot el nostre encert. Són xifres que només estan a l’abast dels elegits», va dir.

Autoregular-se

Setién va insistir en la capacitat de Messi d’autoregular-se per defensar que jugui tots els minuts com ja ha va fer davant el Mallorca i el Leganés. «Indiscutiblement, un jugador que fa 14 anys que juga com ell té un coneixement profund del seu cos i de les seves reaccions. Això ens ha passat a tots els que hem prolongat molt temps la nostra carrera esportiva. Hi ha jugadors que a base de jugar partits ja saben les càrregues de treball que ha de tenir, el que han de descansar... i això és molt important».

Un coneixement que encara no té Ansu Fati, que sembla haver millorat de les molèsties que van obligar a canviar-lo l’altre dia al Camp Nou. Ansu Fati va demostrar frescor i va impactar a l’equip d’una manera determinant. «El gestionaré com ho estic fent fins ara», ha explicat el tècnic blaugrana. «Afortunadament està bastant millor del que ha estat a causa dels problemes que ha tingut. És un xaval que té 17 anys i cal gestionar-lo. Hi ha moltes coses d’ell mateix que encara no coneix i l’anirem coneixent i s’anirà coneixent ell mateix. Que mantingui el rendiment de l’altre dia».

Notícies relacionades

En la ronda de comprovació de l’estat de forma dels futbolistes, Setién va posar calma davant de la participació de Luis Suárez. «La realitat és que tot i que va agafant minuts cal tenir en compte que els dies entre partit i partit són pocs i tot necessita un procés. És veritat que cada dia es troba millor, però cal parlar amb ell i decidirem si surt d’inici o no, perquè per a 90 minuts no crec que estigui».