Reestrena de la lliga

El Barça mesura les seves pulsacions a Mallorca

Setién beneeix l'aturada pel descans mental per als jugadors i el temps per a la reflexió

120620 vuelvebarca ep / periodico

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

«Feia un temps que no veníem per aquí». Quique Setién va tornar a seure davant la taula de les rodes de premsa de Sant Joan Despí amb les preguntes caient via telemàtica. Tot ha canviat i, no obstant, al Barça es busca aconseguir allò de sempre. Victòries i títols amb la pressió de cada any. Setién encara la seva etapa més excitant com a entrenador en les circumstàncies inusuals ja sabudes. A partir d’avui a Mallorca (22.00 h) comença una recta d’infinitat de partits i a la línia de meta esperen els trofeus per als quals el van contractar al gener.

Malgrat la parla segura, va confessar les incerteses que envolten aquesta tornada a la competició. Com si estigués mesurant-se les pulsacions. «No sabem realment com respondrem en aquesta nova situació. Si som el Barcelona d’abans que això passés o si som diferents. Ho anirem resolent a mesura que anem jugant».

120620 vuelve la liga ep 169 / periodico

El Barcelona d’abans no es va caracteritzar pels seus dots de seducció. Una mica com el futbol sense públic, se’l veia limitadament magnètic. Per cert, el futbol de l’estadi buit se sotmet al filtre de l’emocional. ¿Com s’implicarà l’aficionat barcelonista? ¿Perdonarà la fredor de les grades? És una altra incertesa de la reestrena blaugrana, que es produeix en situació de líder.

El descans forçat, el temps d’anàlisi i reflexió, potser haurà ajudat l’equip tècnic a agilitar mecanismes, de la mateixa manera que haurà refrescat les cames i el cap dels futbolistes. «Ens ha anat bé l’aturada, sobretot en la ment dels jugadors».

Por de les lesions

El més evident de la bonança del llarg descans ha sigut la recuperació d’un futbolista amb la grapa de Luis Suárez, tercer màxim golejador del campionat malgrat les reiterades absències. Setién li va garantir un temps de joc però va descartar l’ús complet. «No jugarà tot el partit. Seria assumir un risc i no ho farem. És lògic que després de cinc mesos necessitem uns quants partits per trobar el millor Suárez».

Notícies relacionades

La condició de Messi amb prou feines es va abordar. Està bé i no feia falta parlar-ne més. Però el respecte a les lesions va ser explicitat per Setién. Qualsevol molèstia pot tenir conseqüències temibles. «Els jugadors més experimentats se saben mesurar i dosificar quan cal. Ho anirem veient. Sempre em fiaré del que em diguin els futbolistes. Ja els he advertit que controlin molt bé qualsevol molèstia, perquè et pot treure quatre o sis partits. També s’ha de pensar que hi ha futbolistes que com mes els vegem al camp, millor». Al·lusió bastant eloqüent a Messi. Ho juga tot.

El tècnic va celebrar jugar abans que el Madrid en els partits ja anunciats. «Hi ha teories sobre això, totes vàlides. No saps com acaben influint, tot i que si em deixes triar, prefereixo jugar abans. Fer els deures i esperar a veure què fa el rival». L’avantatge entre tots dos és curt, tot just dos punts. Qualsevol detall compta.