«ESTIC AL MÀXIM»

Griezmann es refresca

«Feia cinc anys que no tenia tant descans. L'aturada m'ha anat bé, estic al màxim», assegura el davanter francès

marcosl53585289 deportes  entrenamiento del fc barcelona  griezmann fotograf200610165632

marcosl53585289 deportes entrenamiento del fc barcelona griezmann fotograf200610165632

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Necessitava desconnectar. Tot i que no d’aquesta manera tan abrupta, que l’ha tingut tres mesos fora del futbol, confinat a casa, atrapat per la pandèmia. Però Antoine Griezmann feia cinc anys que no podia evadir-se, sotmès, estiu rere estiu, a decisions transcendentals com la de quedar-se un any a l’Atlètic quan se l’esperava al Camp Nou. O aprofitar un altre estiu per ser campió del món amb França i després, al final, desdir-se de la seva decisió inicial i acabar vestit de blaugrana, on continua sense trobar el seu veritable i influent lloc en l’atac.

No acaba de trobar el seu lloc el primer any al Camp Nou ni tampoc ser tan influent com s’esperava

«Feia cinc anys que no tenia tant descans», va confessar el davanter francès als mitjans oficials del Barça, mentre compta les hores que falten per trepitjar aquest dissabte a la nit la gespa de Mallorca.

«L’aturada m’ha anat bé, estic al màxim», va afegir després l’estrella elegida pel club blaugrana per omplir (o intentar omplir) l’immens buit deixat per Neymar fa ja tres anys. Es va poder apostar pel brasiler, com volien Messi Suárez, però es va escollir l’astre francès, del qual continua sense resoldre’s l’encaix en el trio d’atac .

Tres partits, tres posicions

Ni Valverde, fins al gener, ni Setién, en el seu breu pas per la banqueta abans que aparegués el coronavirus, ha trobat l’adequada casa tàctica per a Griezmann. Els dos entrenadors ho han provat tot. N’hi ha prou amb recordar, per exemple, els tres últims partits del Barça.

A Nàpols, on el francès va marcar el decisiu gol de l’empat, va exercir el rol d’extrem esquerre, la seva funció més habitual, amb Arturo Vidal de fals extrem dret i Messi de nou.  En el clàssic perdut pels blaugranes al Bernabéu, Griezmann va formar un doble nou amb Messi, també arrencant des del costat esquerrà.

«Vull ser important a l’equip» (Griezmann)

I en la prehistòria de la Lliga, en el xoc amb la Reial Societat, es va situar a la banda dreta perquè Braithwaite ocupava el carril esquerre i Messi assumia el paper de davanter centre. El problema és que Griezmann només va realitzar quatre tirs en aquells 270 minuts i un a porteria, el que va marcar a Itàlia en la Champions.

El retorn de Suárez

Ningú millor que Griezmann per saber que el veritable encara està ha d’arribar al Camp Nou, tot i que les seves xifres no siguin, ni de bon tros, ruïnoses. Amb l’Atlètic va firmar 21 gols en 48 partits (temporada 2018-2019); amb el Barça summa 14 gols en 37. «Vull ser important a l’equip», s’exigeix, conscient que ha d’aprofitar aquestes pròximes 11 jornades de Lliga per refrescar el seu joc i ser molt més influent.

«Tenim totes les cartes a la mà per ser campions» (Griezmann)

«Tant descans m’ha anat bé mentalment i físicament. Vull ser important al camp i fora del camp. Disfrutar del futbol i ajudar els meus companys a guanyar tots els partits», va recalcar el francès, recordant que el Barça «té totes les cartes» a la seva mà per ser campió.

Notícies relacionades

A més, coincidint amb la tornada de la Lliga, tindrà al seu costat Luis Suárez, un factor desequilibrant. «És el nou, és el golejador, el que marca la diferència en els grans partits al costat de Messi», va recalcar Griezmann, feliç de retrobar-se amb l’uruguaià. L’enyorava tant com Messi. O com el mateix Setién.

«Luis és el golejador, el que marca la diferència en els grans partits al costat de Leo. L’hem trobat a faltar» (Griezmann)

«L’hem trobat a faltar. És una alegria enorme tenir un jugador d’aquest nivell», va confessar el francès, obligant-se a si mateix a aprofitar tan llarga aturada per donar la raó als qui van avalar el seu fitxatge abans que la tornada de Neymar