PRIMERA SESSIÓ

El Barça reprèn els entrenaments a Sant Joan Despí

Els jugadors acudeixen vestits amb la roba de treball i es reparteixen separats en diversos camps per no creuar-se ni entrar en contacte entre ells

entrenamiento barca / periodico

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acostumats a sortir al camp entre grups, parlant i fent broma, a escalfar junts i a començar amb uns rondos els jugadors del Barcelona han viscut la nova normalitat provocada per la pandèmia del coronavirus al tornar a la ciutat esportiva. Tots separats, seriosos, sols i sense poder interactuar.

La tornada a l’activitat futbolística a Sant Joan Despí els ha obligat a canviar els seus hàbits. La primera sessió per reniciar la competició –a partir de mitjans de juny es reprendria la Lliga segons les previsions, per acabar-la l’últim cap de setmana de juliol–, els ha ensenyat la realitat a la qual s’enfronten d’entrada a l’encara llarg camí cap al següent (primer) partit. Un desplaçament dels més pròxims: el camp del Mallorca, just el compromís que els esperava quan es va interrompre el campionat.

A partir de primera hora del matí els jugadors del Barcelona han començat a desfilar amb els seus cotxes, citats a intervals diferents i separats perquè es distribueixin en els quatre camps que el club ha habilitat per als entrenaments. Un màxim de sis futbolistes permet el protocol de La Liga per cada rectangle de joc. Cada jugador tindrà un tècnic, que supervisarà a distància el treball prescrit. Ni tan sols podran passar-se la pilota entre ells.  

Per començar, els jugadors blaugrana arriben a les instal·lacions vestits amb la roba d’entrenament que els van facilitar el dia anterior quan van acudir a sotmetre’s als tests per detectar si tenien o havien tingut coronavirus. I amb aquesta roba tornaran a casa, sense dutxar-se al vestuari, tancat i barrat.

Les imatges van revelar que tots (Suárez, Semedo, Messi, Griezmann...) acudien amb les samarretes grogues. Així serà durant dues setmanes en la quarantena esportiva que ha de permetre el reinici de la Lliga: anar a Sant Joan Despí, entrenar i marxar. Amb la mascareta posada excepte en el camp d’entrenament. 

Readaptació al futbol

Notícies relacionades

El treball dels jugadors durant les primeres dues setmanes, obligatòriament individual, consistirà en la readaptació a les accions purament futbolístiques. Començant per tornar a posar-se les botes després de vuit setmanesDes del 13 de març, dia en què es van cancel·lar els entrenaments i els metges els van enviar cap a casa. Excepte els qui tinguessin un jardí natural.

La preparació que han fet en els seus domicilis ha sigut molt diferent de l’habitual. Més de manteniment que específica, mentre anaven passant els dies i el confinament s’allargava. No han pogut fer carreres en diferents direccions, inviable en les cintes per córrer dels gimnasos, ni fer-ho a diferents intensitats, amb arrencades i frenades i fintes simulant l’especificitat del futbol. Igual que el contacte amb la pilota. Hauran pogut fer tocs a la pilota, i fer conduccions, però si van tenir algú a qui fer-li passis, ara no podran. El protocol de la Lliga impedeix les interaccions fins aquest punt, amb la pilota pel mig.