TROBADA VIRTUAL

Iniesta felicita el desè aniversari als fills de l''Iniestazo'

Fa onze anys del gol amb què el manxec va classificar el Barça per a la final de la Lliga de Campions contra el Chelsea

06/05/2020 Fútbol.- Iniesta llama a ’hijos del Iniestazo’ para celebrar los 11 años del gol en Stamford Bridge.

06/05/2020 Fútbol.- Iniesta llama a ’hijos del Iniestazo’ para celebrar los 11 años del gol en Stamford Bridge. / BARÇA TV (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres fa 11 anys de l’‘Iniestazo’, el gol d’Andrés Iniesta que va donar el pas al Barça a la final de la Lliga de Campions del 2009 en l’últim sospir, un dels moments més transcendentals i intensos de la història blaugrana. 

Tant, que va propiciar que nou mesos després a Catalunya la natalitat s’incrementés en un 16%, segons un estudi publicat al ‘British Medical Journal’ i que va dur a terme un grup d’investigadors de l’Hospital Althaia de Manresa. 

Família nombrosa

En total, llavors hi va haver 100.000 naixements de nens i nenes fills de l’‘Iniestazo’, que formen una gran família, i el jugador manxec ha volgut celebrar l’efemèride fent una videotrucada amb dos nens –l’Ignacio i el Josep Enric– sorgits de l’èxtasi blaugrana d’aquella nit primaveral, que permetria que el Barça aconseguís el triplet i, posteriorment, el sextet. La temporada perfecta. 

Remuntada històrica

Després que el partit d’anada al Camp Nou finalitzés amb empat a zero, Essien va avançar el Chelsea a Stamford Bridge en el minut 9. Tan sols feia quatre dies que el Barça havia guanyat 2 a 6 al Santiago Bernabéu, però al terreny de joc res feia presagiar que els catalans podien empatar el partit, sobretot quan en el minut 66 Abidal va ser expulsat. De totes maneres, el miracle va ocórrer. 

El 27 de maig el Barça acabaria alçant la seva tercera Copa d’Europa al vèncer els anglesos per 2 a 0 amb gols de Samuel Eto’o i Leo Messi.

Retorn al Barça

Notícies relacionades

L’Ignacio i el Josep Enric no van poder disfrutar d’aquell moment en vida, però sí que van tenir l’oportunitat de veure jugar Iniesta amb la samarreta del club català fins al 2018 i ara troben a faltar les seves jugades al mig del camp. 

Per això durant la trucada li van preguntar quan tornarà. «Faltes tu al Barça, si no, no és xulo. Ets molt crac», va assegurar l’Ignacio al de Fuentealbilla. També el Josep Enric va demanar al centrecampista que torni al Camp Nou, i Iniesta va respondre-li amb esperances: «Si tinc l’oportunitat de tornar al Barça, no sé de què, m’agradaria. He estat allà tota la meva vida».