PROTOCOL OBLIGATORI

El Barça passa aquest dimecres els tests del coronavirus

La plantilla blaugrana se sotmetrà a les anàlisis per reiniciar els entrenaments en 48 hores

Luis Suárez s'incorporarà com un més al treball individualitzat que seguiran els altres jugadors

tvs 1 vid 06 151730 / periodico

1
Es llegeix en minuts
J. D.

La plantilla del Barcelona se sotmetrà a partir d’aquest dimecres als tests  per detectar el coronavirus com a requisit indispensable per poder tornar als entrenaments, almenys els que donin resultat negatiu. Els jugadors estan citats de forma individual i a una hora concreta per evitar que es creuin entre ells. Les anàlisis mèdiques seran les anomenades tests PCR i hi haurà també un control de sang i altres proves.

No només els jugadors passaran aquest control, sinó també els tècnics i el personal auxiliar que estigui en contacte amb el primer equip durant les pròximes setmanes. Les interaccions seran les mínimes possibles, i guardant la distància de seguretat, entre totes les persones inscrites en la llista que el club ha entregat a La Liga. Ningú més estarà autoritzat a participar en aquest controlat retorn a l’activitat futbolística establert segons un protocol molt estricte per reprendre el campionat.

El mercat de confinament

Notícies relacionades

Luis Suárez prendrà part en les sessions individuals que programin els preparadors físics «com un més», va dir Fran Soto, el tècnic blaugrana, en una videoconversa a Twitter. Al ser un treball bàsicament de readaptació, el davanter uruguaià farà el mateix treball dels altres i, amb el temps, estaria en condicions de reprendre la Lliga amb l’alta mèdica. «Serà un fitxatge del mercat de confinament», va fer broma Eder Sarabia, l’ajudant de Setién. 

Un inspector de La Liga va supervisar les instal·lacions de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. El club ha delimitat les zones que seran accessibles, molt poques en els primers dies, per la qual cosa els jugadors ni tan sols podran utilitzar el vestuari per canviar-se. El centre esportiu es va tancar després del comiat del primer equip el passat 13 de març. Una empresa de neteja i desinfecció ha revisat les dependències per impedir qualsevol possibilitat de contagi.