DAVANTER D'EMERGÈNCIA AMB ASPIRACIONS

Braithwaite: «Em quedaré més de quatre anys i mig al Barça»

«El meu objectiu és jugar en una de les millors generacions d'aquest club», afirma el davanter danès

zentauroepp52426638 barcelona  22 02 2020   deportes         braithwaite felicit200422175844

zentauroepp52426638 barcelona 22 02 2020 deportes braithwaite felicit200422175844 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts

El jugador del FC Barcelona Martin Braithwaite assegura que el seu objectiu és formar part d’una de les millors generacions del club blaugrana i té clar que la seva intenció és estar al Camp Nou més temps del que va firmar al seu primer contracte, quan va arribar el febrer d’aquest any.

«Estic segur que em quedaré més de quatre anys i mig, així és com ho veig al meu cap. En aquest moment, només vull jugar, disfrutar i guanyar títols amb aquest equip perquè per això soc aquí», va assegurar en declaracions a ESPN.

Braithwaite, que farà 29 anys al juny, va arribar al Barça ja fora del mercat hivernal per la lesió de llarga durada d’Ousmane Dembélé,  cosa que va permetre al club blaugrana pagar la clàusula de rescissió del davanter al Leganés (18 milions d’euros) i inscriure’l a LaLiga Santander.

El davanter danès, en la seva presentació com a jugador del Barça. / FCB

No obstant, a causa del coronavirus, tan sols ha pogut disputar tres partits de la competició domèstica –contra l’Eibar, el Reial Madrid i el Reial Societat–, i en el triomf sobre els donostiarres al Camp Nou va ser titular.

«Miro a tots aquests jugadors llegendaris que han jugat aquí, i tots els períodes en què van tenir alguns dels millors equips, i per a mi un dels objectius és poder dir que vaig jugar en un dels millors equips i generacions del Barça», va revelar.

Aquest és un dels objectius de l’internacional danès, que va firmar fins al 2024, però que vol estendre el seu pas per Barcelona més enllà. «Vull que la gent pugui mirar cap enrere i dir; ‘Sí, aquest va ser un dels millors equips que hi ha hagut en la història del Barça’. Aquesta és una gran motivació per a mi i ve amb molt treball. Estic emocionat», va assegurar.

En secret per a la seva dona

No obstant, abans de complir el somni de firmar pel Barça, va mantenir en secret l’interès del club català en ell, fins i tot per a la seva dona. «Vaig sentir, ja ho saps, que era millor esperar i veure com aniria. Si anava 100% de debò, llavors sí que li faria saber a la meva dona, però no hi havia raó per entusiasmar les persones que m’envolten. Em vaig emocionar, però sabia que si ho deia a la gent, en parlarien cada dia», va explicar.

«Per a mi, estava al Leganés, havia d’actuar. Quan estic en un lloc, hi dono el 100%, així que no volia pensar en una altra banda. Li explico tot a la meva dona, però ella només ho va saber tres dies abans que firmés perquè de sobte es va filtrar als mitjans. Es va filtrar al matí i no la vaig veure fins a la tarda, quan li vaig dir que havia de parlar amb ella. Sabia per què i ho va entendre», va apuntar.

Braithwaite, en el partit contra la Reial Societat, un dels tres que ha jugat fins ara. / JORDI COTRINA

Notícies relacionades

Quant al Leganés, va reiterar el seu agraïment absolut per com el van tractar en la sortida. «No puc parlar prou bé del Leganés. Va ser realment especial per a mi la forma en què em van tractar quan vaig haver d’anar-me’n, de vegades quan surts d’un club pots anar-te’n amb sentiments oposats, però em van entendre totalment», va celebrar.

«Van dir que era una oportunitat a la vida, així que cal aprofitar-la. Haurien fet el mateix. Per descomptat, van sentir que no era just que no poguessin sortir i obtenir un reemplaçament, cosa que entenc, però van ser molt, molt amables amb mi», va reiterar Braithwaite, que era una peça clau en un ‘Lega’ que lluita per evitar el descens.