entrevista

Jennifer Hermoso: «Aquell gol als EUA em posa els cabells de punta»

La davantera del Barça i 'la Roja' revisa el seu currículum en aquestes setmanes d'aturada a causa del Covid-19

jenni hermoso / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La davantera del FC Barcelona i de la selecció espanyola Jennifer Hermoso no amaga que el gol que va marcar davant dels EUA en el passat Mundial de França serà un moment especial en la seva carrera que li «posarà els cabells de punta», mentre que té clar que ha treballat «molt» per ser ara reconeguda com una de les millors davanteres d’Europa.

«Tinc diversos grans moments. Està el gol contra l’Estartit que va suposar l’ascens a la Superlliga amb el Atlètic, guanyar la meva primera lliga amb el Rayo, el meu primer partit de Champions i el gol contra els Estats Units al Mundial que és per emmarcar-lo i que sempre que vegi em posarà els cabells de punta», va assenyalar Hermoso en una xat amb aficionats organitzat per la selecció femenina.

Sense sortir d’aquell partit davant de les americanes, la madrilenya reconeix que l’eliminació els va doldre «molt». «Va ser un dia molt bonic, però alhora molt amarg. No es va fer justícia aquell dia i és una ‘espineta’ que tindrem guardada molt temps, però el futbol dona sempre moltes oportunitats», va advertir.

Disputar l’Eurocopa

La golejadora admet que jugar la final de la pròxima Eurocopa «seria ja un pas important» per al combinat nacional i que per això «el rival seria igual», i no oblida tampoc la seva primera trucada de ‘la Roja’. «Tindria uns 17 anys i vaig plorar bastant. És un moment molt bonic i que et truquin després de tot el temps que portava jugant és una cosa que t’omple d’orgull. Serà un moment que no oblidaré i el començament d’una cosa molt bonica i molt gran», va assegurar.

Hermoso agraeix que molta gent la situï entre les millors jugadores d’Espanya perquè «vol dir que fas les coses bé». «He entrenat moltíssim per arribar on soc ara, he fet molts esforços i s’agraeix que la gent vegi aquest treball. Jo continuaré donant molt de mi per seguir així durant molts anys», va expressar.

A més, gràcies als seus 23 gols a la Primera Iberdrola és entre les millors golejadores europees. «És una cosa que agrada perquè el teu nom segueix allà a dalt i la teva feina continua donant els seus fruits. T’enorgulleix, però no m’obsessiona perquè quan et poses un objectiu molt clar es pot treballar i jo disfruto de cada moment. A més, els premis individuals sense títols no serveixen de gaire», va remarcar.

Molt ben acompanyada

Notícies relacionades

En aquest sentit, va recordar que ella no era una davantera de «marcar molts gols» en els seus inicis, però quan va fitxar per primera vegada pel FC Barcelona va començar a fer-ho. «La clau és estar envoltada de gent molt bona, que creen moltes ocasions de gol i tu només has de ser al lloc precís. No soc una ‘9’ comú, tinc molta mobilitat i això m’ha fet aprendre altres capacitats golejadores que no tenia», va indicar.

Hermoso va assenyalar Mariona Caldentey, Alexia Putellas, Lola Gallardo, Ona Batlle i Teresa Abelleira, «que té una projecció espectacular», com les seves cinc jugadores espanyoles favorites, i es va mostrar «molt contenta» de ser al FC Barcelona. «Ara mateix és el lloc on vull ser. Tinc un ‘equipàs’ i espero que segueixi molt temps. Esperem reprendre la lliga, guanyar un altre títol i que totes les coses boniques que puguin arribar siguin vestint de blaugrana», va confessar.