CRISI A LA JUNTA

Bartomeu demana la dimissió de diversos directius a qui acusa de deslleialtat

El president del Barça prepara una revolució a la seva directiva per afrontar el seu últim any de mandat envoltat d'un grup fidel

jdomenech50271574 barcelona   06 10 2019  deportes   josep maria bartomeu   pr200404132833

jdomenech50271574 barcelona 06 10 2019 deportes josep maria bartomeu pr200404132833 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ja feia dies, setmanes, que meditava fer una profunda revolució en la seva directiva, cansat com estava Josep Maria Bartomeu, el president del Barcelona, de sentir-se envoltat de directius deslleials. Però la crisi primer del ‘Barçagate’ i després l’aparició de la pandèmia del coronavirus havien retardat aquests moviments. Bartomeu ha decidit acabar el seu últim any de mandat, que expira el 2021, envoltat d’una directiva fidel sense espai per als dissidents, com ha revelat el diari ‘Sport’.

El dirigent vol prescindir del grup que va insinuar la seva dimissió després del ‘Barçagate’

El 10 de març passat, Emilio Pérez de Rozas va avançar a El Periódico que el president del Barça rumiava una revolució que passaria per la sortida de diversos directius deslleials. Revolució que ha començat la nit del 7 d’abril. Bartomeu no tolera els moviments que ha viscut les últimes setmanes, centrats, sobretot, en la figura d’Emili Rousaud, que estava destinat a ser inicialment el candidat continuista. Però Bartomeu vol anar més enllà prescindint de tres directius més (Enrique Tombas, vicepresident quart i tresorer; Silvio Elías, vocal responsable del Barça B, i Josep Pont, vocal encarregat de l’àrea comercial) per tenir així un grup més cohesionat entorn de la seva figura.

Ascens de Moix

És el grup que va arribar a insinuar la dimissió del president per no erosionar les aspiracions de Rousaud en una futura cursa electoral. Però ara ha sigut Bartomeu qui ha ordenat el canvi de rumb, tot i que no els pot destituir. Però sí que els reclama que abandonin immediatament la junta o, en cas contrari, els traurà a tots les funcions de responsabilitat que tenen.

Tot i que encara no és oficial, Bartomeu planeja, segons ha informat la cadena SER, ascendir Jordi Moix al càrrec de vicepresident econòmic i col·locar com a nou tresorer David Bellver, que havia entrat a la junta el gener passat com a membre de l’àrea esportiva, coincidint, curiosament, amb l’ascens de Rousaud a vicepresident de relacions institucionals, càrrec vacant des de fa gairebé tres anys després de la dimissió de Carles Vilarrubí.

El ‘cas I3 Ventures’

Notícies relacionades

El dirigent blaugrana, com ja va avançar aquest diari el 10 de març, estava meditant fer canvis dràstics perquè Rousaud havia liderat amb el vicepresident Enrique Tombas i altres directius, la decisió d’exigir-li explicacions per la contractació en secret i de manera irregular dels serveis de l’empresa I3 Ventures, el cas que va escindir definitivament la junta.

A Bartomeu li han marxat fins a quatre vicepresidents en els últims anys: Susana Monje, que era la responsable de l’àrea econòmica; Carles Vilarrubí, que s’encarregava de les relacions institucionals; Manel Arroyo, figura clau en màrqueting i comunicació, i Jordi Mestre, exvicepresident esportiu. A més del directiu Jordi Monés. Ara és el president qui vol que se’n vagin de la seva sala de juntes.