la situació blaugrana

El FC Barcelona planteja reduir el salari dels seus jugadors en un 70%

La proposta als professionals de les seccions queda a compte de la negociació separada amb els futbolistes

rozas52408299 jm bartomeu  foto jm arolas200221184255

rozas52408299 jm bartomeu foto jm arolas200221184255 / JOSEP MARIA AROLAS

2
Es llegeix en minuts

La junta directiva del FC Barcelona té prevista una imminent reunió telemàtica en què s’exposarà com ha calat entre els esportistes professionals de les diferents seccions la proposta d’una rebaixa del seu sou en aquest període d’alarma i confinament. S’han de començar a prendre decisions de seguida davant la falta absoluta d’ingressos en aquests temps de tancament de tots els pilars del negoci.

A ningú se li escapa que la negociació determinant és la que es produeixi amb la plantilla del primer equip de futbol, ja que és la que acapara gran part del pressupost de l’entitat. Són 507 milions dels 1.047 milions d’euros d’ingressos previstos en aquesta campanya, que evidentment ja no s’aconseguiran. Però el bàsquet, l’handbol, el futbol sala i l’hoquei es veuran també afectats i, com va avançar Mundo Deportivo, als seus jugadors se’ls ha proposat una reducció del 70% dels seus guanys entre fitxa, salari i primes. 

Negociacions en marxa

Josep Maria Bartomeu lidera les negociacions amb els futbolistes, mentre que Albert Soler es responsabilitza de les converses amb les seccions. Des del Barça, almenys pel que fa al futbol, sempre s’ha afirmat que l’acord amb Lionel Messi i companyia havia de ser negociat. I és el que estan fent. Falta trobar la fórmula comuna en contractes diferents entre si i, en la majoria dels casos, complexos i amb infinitat de clàusules. Però la directiva també ha transmès que, si no hi ha acord, hi haurà imposició.

Bartomeu va contactar divendres amb els quatre capitans (Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Gerard Piqué) per plantejar-los que aquesta vegada no poden sortir-ne indemnes. Segons algunes informacions, els futbolistes no han donat la seva conformitat a la proposta de la junta fins a consultar amb els seus assessors, la qual cosa alenteix l’aplicació de les mesures. Des del club s’estima que han de començar a adoptar-se al més aviat possible. Després arribaran els ertes temporals a empleats del club aturats, tot i que amb el compromís d’aixecar-los una vegada passi aquesta tempesta sense precedents.

Minimitzar les pèrdues

Notícies relacionades

El club explica que no es tracta de parar només la sagnia actual, sinó, sobretot, minimitzar les pèrdues al final de l’exercici actual, afectades de gravetat per l’absència de venda d’entrades, el tancament del Museu, les botigues i les escoles patrocinades per l’entitat pel món, i els dubtes sobre les xifres a percebre dels innombrables patrocinis. Per no parlar de la Champions i els diners que es deixaran d’ingressar si no es completa.

Fa dies que Bartomeu manté contactes amb l’Associació de Clubs Europeus (ECA) i LaLiga per buscar un marc legal per emparar-s’hi de manera col·lectiva. En aquest sentit, alguns clubs potents ja han començat a activar mesures acceptades pels jugadors, com el Bayern i el Dortmund, la plantilla dels quals es rebaixarà el sou un 20%. Messi, per la seva banda, va anunciar ahir que donarà un milió d’euros en la lluita contra el coronavirus.