ACTE AL CÍRCULO ECUESTRE

Bartomeu admet que no el satisfà el joc de l'equip

El president blaugrana descarta avançar eleccions i confirma que hi haurà un referèndum sobre l'Espai Barça

zentauroepp52720246 josep maria bartomeu  foro barcelona  fc barcelona   foto  j200310190739

zentauroepp52720246 josep maria bartomeu foro barcelona fc barcelona foto j200310190739 / JAVI FERRANDIZ

4
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep Maria Bartomeu no està satisfet amb el joc de l’equip, justifica la reducció de la plantilla com una decisió de la secretaria tècnica per donar oportunitats als joves, no té intenció d’avançar les eleccions i confirma la voluntat de la junta de convocar un referèndum sobre l’Espai Barça. Aquests són només alguns dels titulars que va brindar la suculenta intervenció del president del FC Barcelona en el col·loqui del Fòrum Barcelona Capital, organitzat ahir pel Círculo Ecuestre. En el torn de preguntes que va rematar el dinar no va quedar ni un tema d’actualitat per plantejar i Bartomeu va haver de fer jocs malabars per sortir-ne més o menys airós davant d’un auditori, tot s’ha de dir, més inclinat a la benevolència que a la crítica severa.

EL JOC DE L’EQUIP

«Som en una fase de millora, amb noves generacions que arriben, amb jugadors del Barça B, amb gent que ha vingut d’altres clubs i porta un impuls nou. No és fàcil conjugar el talent de casa i el de fora, amb diferents edats. No n’estic satisfet, encara que anem primers a la Lliga i a la Champions estiguem bé. Els resultats són correctes però la millora ha d’arribar i arribarà. Sempre esperem més i tenim l’ambició que el joc millori en els pròxims partits».

EL RELLEU A LA BANQUETA

«El Barça és un club d’entrenadors, no de presidents, i hi ha vegades en què es produeix un esgotament. En aquest cas, havíem de donar una nova dinàmica a l’equip. En vam parlar amb els tècnics i es va decidir donar un nou impuls a l’equip amb un entrenador que venia amb una il·lusió enorme i amb ganes de demostrar que aquest estil de joc és vigent avui dia. Quique Setién és un talibà del que als culers ens agrada. És veritat que de vegades en el camí hi ha xiulades, però la gent ha de tenir paciència, perquè l’equip té ambició i arribaran els èxits».

ELS CRITS DE SARABIA

«En això estic d’acord amb el míster. Les formes han de ser unes altres, però el fons no. El futbol requereix aquests missatges».

EL PODER DELS JUGADORS

«Els jugadors no manen, els jugadors opinen. Coneixen el club i opinen. ¿Si consultem els jugadors? La meva obligació com a president és estar en contacte amb els jugadors, amb els capitans. Fem trobades amb ells i amb els tècnics, i en aquest àmbit de reunions hi ha vegades en què es parla de tot. No es pot acontentar tothom quan prens decisions, però sempre s’ha de mirar pel que és millor per al club».

EL FUTUR DE MESSI

«Ja ho he dit moltes vegades: Leo seguirà al Barça i es retirarà al Barça. No tinc la sensació que Messi hagi estat sol. Ja sé que moltes persones ho diuen, però no és així».

EL FITXATGE DE NEYMAR

«Amb Neymar mai se sap, però ara juga al PSG i de moment no hi ha res previst. El fet que Neymar se n’anés va canviar la política esportiva del primer equip i vam haver de buscar ràpid un jugador per banda que desequilibrés, i per això els tècnics ens van proposar fitxar Dembélé. A més, Iniesta anava anunciant que se n’anava i llavors es va decidir fitxar Coutinho. Si Neymar no se n’hagués anat, no hauríem pogut fitxar-los a tots dos».

L’ESPAI BARÇA

«Ho estem parlant amb la junta directiva i tot apunta que farem un referèndum sobre el projecte de l’Espai Barça. Teníem previst fer-lo pròximament en dia de partit, però amb els problemes del coronavirus s’haurà de veure com es fa perquè l’assistència a un partit és molt important per poder votar. Encara no hi ha data, però tenim una reunió de la junta i allà parlarem de com fer-ho. Tornar a consultar els socis és una responsabilitat molt important que tenim els directius».

LES MOCADORADES

«He sigut soci abans que president i també vaig fer mocadorades. L’última, quan es va vendre Ronaldo. El Barça sempre ha sigut un club molt democràtic, un espai de llibertat, i els socis s’han de poder expressar com vulguin».

EL ‘BARÇAGATE’

«Ja vaig contestar sobre això fa un parell de setmanes o tres: el Barça no ha encarregat a ningú que vagi en contra de ningú a les xarxes socials, mai ha donat una instrucció per a això. El que es va fer el 2017 va ser encarregar un seguiment de les xarxes, per saber què s’hi deia. Avui dia s’ha de mirar tot, no només els mitjans tradicionals. Ara, encarregar a algú que critiqui..., això no ho hem fet. Vaig parlar amb els jugadors i em van dir: ‘Tranquil, president, sabem que això no és veritat’».

Notícies relacionades

LES ELECCIONS

«No tinc previst avançar les eleccions. Ens van votar el 2015 per a un mandat de sis anys i el projecte continua fins al 2021, que és quan hi haurà eleccions. Acabar el mandat és una responsabilitat que vam assumir quan els socis ens van votar. ¿Altres candidats? És bo que hi hagi diverses alternatives, totes són pel bé del Barça. Seran unes eleccions interessants i esperem que tots actuïn amb independència dels poders polítics. Jo no m’hi puc tornar a presentar, però si pogués fer-ho, ho faria, perquè crec que queden moltes coses per fer».