La prèvia del Barça-Reial Societat

Setién assegura que el vestidor és «una bassa d'oli»

El tècnic enalteix l'«extraordinària» actitud dels jugadors i remarca que en el clàssic «es van fer moltes coses bé»

zentauroepp52657105 grafcat2371  sant joan desp   espa a   06 03 2020   el t cni200306140859

zentauroepp52657105 grafcat2371 sant joan desp espa a 06 03 2020 el t cni200306140859 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 «Una bassa d’oli». Així va qualificar l’entrenador del FC Barcelona, Quique Setién, l’ambient que es viu al vestidor blaugrana després de la derrota en el Clàssic de diumenge passat i la polèmica suscitada per la difusió de les reaccions del seu ajudant, Eder Sarabia, a la banqueta del Bernabéu. Després de revelar en una entrevista a EL PERIÓDICO que s’havien disculpat davant del club i davant de la plantilla per les «males formes» de Sarabia, el tècnic va voler aprofitar la roda de premsa prèvia al partit contra la Reial Societat per negar taxativament que aquest gest hagués sigut un intent de congraciar-se amb un vestidor descontent.

«Nosaltres no tenim cap problema amb el vestidor –va assegurar Setién-. De fet, n’estem encantats, és millor de l’esperat. Pensàvem que seria més difícil, però això és una bassa d’oli. Els jugadors ho estan acceptant tot amb una actitud extraordinària. Ningú s’ha queixat de res. Alguns donen la seva opinió, perquè l’hi demanem, i res més. Ells tenen clar quin és el lloc de cadascú. I veuen que hi ha moltes coses que estan millorant. Són dades objectives, que les tenim, que manegem i les posem a sobre de la taula».

Qüestió de formes

Notícies relacionades

L’entrenador càntabre va voler deixar definitivament conclòs el cas d’Eder Sarabia després de la polseguera aixecada per les seves declaracions a aquest diari. «Aquest tema no dona gaire més de si. El que ha fet malament [Sarabia] és expressar-se en unes formes que a mi no m’agraden. I hem demanat disculpes, perquè hi ha una sèrie de paraules que no es poden utilitzar quan representes un club com aquest. La resta, allò de cridar al camp, encoratjar els jugadors, és una cosa que sempre s’ha produït i no hi ha cap problema».

Setién va insistir que, més enllà del resultat, els seus jugadors saben que en el partit contra el Reial Madrid van fer moltes coses bé –«vam generar set ocasions clares de gol, que és un bagatge important»–, així que no creu que la derrota els porti a perdre la confiança en el que estan fent. «La derrota sempre és una possibilitat, i estem preparats per superar les frustracions. Ens hem d’aixecar i seguir endavant. Els futbolistes no són tontos, saben el que passa en els partits. El vestidor està molt content amb moltes de les coses que va fer [al Bernabéu] i els ho hem reforçat».